Antena Meniu Search
x

Băieţel de 9 ani mort după ce a încercat o provocare pe TikTok. ”Nici măcar nu a avut ocazia să crească”

Un băiețel de nouă ani din SUA a murit după ce a încercat o provocare extrem de periculoasă care circulă în unele grupuri de tineri pe TikTok. Acum, părinții băiatului vor ca toate celelalte familii să fie conștiente de pericolele la care își expun copiii când le dau acces pe rețelele sociale.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.06.2021, 10:28

Băieţel de 9 ani mort după ce a încercat o provocare pe TikTok
Băieţel de 9 ani mort după ce a încercat o provocare pe TikTok. ”Nici măcar nu a avut ocazia să crească” - Diana Sklarova / Shutterstock.com

LaTerius Smith Jr. a fost găsit mort săptămâna trecută în dormitorul său, strangulat, iar părinții lui dau vina pe o provocare pe care ar fi primit-o pe TikTok.

”Nici măcar nu a avut ocazia să crească. Viața lui s-a încheiat din cauza unor oameni care pun lucruri stupide pe diverse site-uri”, a declarat o mătușă de-a băiatului, potrivit Insider.

"Abia mai târziu am aflat că există un tip de videoclip pe TikTok care le arată copiilor cum să se sugrume", a mai spus mătușa copilului. "Dar trebuie să reușești să scapi, provocarea era să scapi. Dar el avea nouă ani, nouă ani, deci cum avea să scape?”.

Copiii, victimele provocărilor TikTok

Pe acelaşi subiect

În ultimii ani, numeroase ”provocări” periculoase apărute parcă de nicăieri și răspândite pe rețelele de socializare au făcut victime.

În ianuarie, o fetiță italiană de 10 ani a murit din greșeală în timp ce participa la provocarea „blackout”. În mai, o tânără de 13 ani a fost internată în Oregon, cu arsuri grave de gradul al treilea pe corpul ei, familia ei declarând că și-a provocat rănile reproducând un videoclip de pe TikTok care implica alcool și o brichetă.

Un reprezentant pentru TikTok nu a răspuns imediat la cererea Insider pentru comentarii. 

Regulile comunității TikTok interzic „conținutul care descrie, promovează, normalizează sau glorifică un astfel de comportament, inclusiv cascadorii amatori sau provocări periculoase”.

Familia LaTerius a declarat că dorește să-i îndemne pe alți părinți să monitorizeze activitatea copiilor lor pe rețelele sociale și să le blocheze accesul pe site-urile periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 9 ani mort după ce a încercat o provocare pe TikTok. ”Nici măcar nu a avut ocazia să crească”