Antena Meniu Search
x

Video Sancţiuni usturătoare pentru apropiaţii lui Vladimir Putin. Cum îi afectează măsurile vestice direct pe oligarhii ruşi

Bogaţii Rusiei simt deja forţa sancţiunilor după invazia în Ucraina. Dacă până acum acestea încă păreau doar o teorie, situaţia s-a schimbat. Apropiaţii regimului de la Kremlin încep să rămână fără iahturi, iar conturile din bănci sunt blocate. Şi e abia începutul.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 03.03.2022, 23:41

Vezi și

Sancţiunile l-au împins pe Roman Ambramovich să ia o decizie extremă. Oligarhul cu peste 15 miliarde de dolari în conturi renunţă la clubul de fotbal Chelsea. Echipa din Premiere League a fost scoasă la vânzare pentru două miliarde de dolari, iar anunţul a apărut chiar pe site-ul oficial. 

"Vânzarea Clubului nu va fi accelerată, ci va urma procesul echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. În plus, am instruit echipa să înființeze o fundație caritabilă, iar toate veniturile nete din vânzare vor fi donate. Fundația va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina"

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşi: Sper totuşi să-şi folosească toată influenţa pe care o are pe lângă preşedinte ca să-i spună: "Domnule preşedinte, trebuie să opriţi toată treaba asta. Trebuie să ne retragem!". 

Magnatul vrea să-şi scoată la vânzare şi imperiul imobiliar din Regat. Printre proprietăţi e şi un conac cu 15 dormitoare în Grădinile Palatului Kensington, evaluat la peste 160 de milioane de dolari. Nu a menţionat, însă, nimic despre colecţia de maşini de lux şi avioanele private.

Pe acelaşi subiect

Sancţiunile vin în valuri pentru bogaţii Rusiei. Joe Biden a anunţat, în discursul despre starea naţiunii, că toate bunurile oligarhilor vor fi luate în vizor, printr-un grup grup operativ al Departamentului de Justiție, Task Force KleptoCapture. Asta implică, printre altele, confiscarea iahturilor, a apartamentelor de lux, dar şi a avioanelor private.

Măsuri împotriva oligarhilor ruşi

  • Confiscarea bunurilor 
  • Îngheţarea activelor
  • Restricţii de călătorie
  • Restricţii la export
  • Investigare
  • Urmărire penală
  • Arestare

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite: În această seară, le spun oligarhilor ruși și liderilor corupți care au obţinut miliarde de dolari din acest regim violent: de ajuns!

Ca o primă mişcare amplă, miliardarul rus, Alisher Usmanov, a fost lăsat fără iahtul Dilibar, de peste 150 de metri lungime. Evaluată la 600 de milioane de dolari, nava a fost confiscată de autorităţile germane, în oraşul Hamburg. 

Alisher Usmanov, oligarh rus: Am cumpărat tot ceea ce deţin, inclusiv nava mea minunată şi avionul. Pentru că trăiesc fericit. 

Magnatul are activele complet îngheţate şi nu poate călători în statele europene. A şi renunţat la funcţia de preşedinte al Federației Internaționale de Scrimă şi spune că Uniunea Europeană face acuzaţii false.  

Francezii au pus şi ei mâna pe un iaht, în portul mediteranean La Ciotat. Ambarcaţiunea de peste 85 de metri e a oligarhului Igor Sechin, directorul executiv al gigantului energetic rus Rosneft și apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Vagit Alekperov, președintele Lukoil, a încercat să-şi pună la adăpost iahtul Galactica Super Nova într-un port din Muntenegru, dar a fost găsit şi confiscat.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. Între timp, rușii și ucrainenii negociază din nou, în Belarus. Joi seara, Vladimir Putin a transmis un mesaj populației: "operațiunea militară specială merge conform planului", i-a asigurat el pe ruși.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Sancţiuni usturătoare pentru apropiaţii lui Vladimir Putin. Cum îi afectează măsurile vestice direct pe oligarhii ruşi