Antena Meniu Search
x

Video Oligarhii ruși îşi iau adio de la traiul de lux din Vest. UE și alte state ale lumii pregătesc cele mai dure sancțiuni pentru protejații lui Putin

Se strânge laţul, iar oligarhii ruşi simt urmările războiului în buzunare. Dacă invazia din Ucraina se va prelungi, şi-ar putea lua adio de la avere, iahturi, maşini de lux şi avioane private. Uniunea Europeană şi alte state ale lumii pregătesc cele mai dure sancţiuni pentru protejaţii lui Putin, inclusiv îngheţarea activelor. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 03.03.2022, 15:41

Vezi și

"Lista lui Putin" de 96 oligarhi este deschisă de Alexei Mordashov, considerat unul dintre cei mai influenţi oameni ai planetei. 

Alexei Mordashov / 29 miliarde de dolari

Mordashov este, după cele mai recente estimări, al doilea cel mai bogat om al Rusiei, imediat după Vladimir Putin. Oligarhul are în conturi mai bine de 29 miliarde de dolari, fiind deţinătorul Severstal, unul dintre cei mai importanţi producători de oţel din Rusia. Deși Mordashov nu a fost sancționat în Marea Britanie, afacerile sale în regiune vor fi acum reduse drastic.

Roman Abramovich / 15,5 miliarde de dolari

Pe acelaşi subiect

Proprietarul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovich, cu o avere estimată de peste 15 miliarde de euro, incluzând o colecţie impresionantă de maşini de lux şi avioane private, este următorul vizat. Magnatul vrea să-şi vândă acum proprietăţile din Regat, pentru a evita sancţiunile usturătoare.

Oligarhul a renunţat în weekend la conducerea clubului de fotbal, pe fondul tensiunilor din Ucraina. 

Liz Truss, ministrul britanic de externe: Ne raportăm la oligarhii-cheie, am o listă, dar vom avea nevoie de timp pentru a le impune sancţiuni şi pentru ca acestea să aibă efect, în special pentru a destabiliza economia rusă.

Alisher Usmanov / 15,3 miliarde dolari

Alisher Usmanov, un magnat al metalelor şi deţinătorul reţelei de telefonie MegFon, are şi el activele înghetaţe complet de către Uniune şi interdicţie de călătorie în statele membre UE. Cu o avere de peste 15,3 miliarde dolari, Usmanov a fost cândva cel mai bogat om al ţării şi un investitor important pentru Facebook. 

Mikhail Fridman / 13,2 miliarde de dolari

Nici deţinătorul celei mai mari bănci private din Rusia, Mikhail Fridman, nu a scăpat de sancţiuni. După ce a fost inclus pe lista neagră, miliardarul a demisionat din consiliul de administraţie al companiei de telefonie mobile Veon. Fridman vrea, însă, să conteste deciziile care-i distrug afacerile.

Petr Aven / 4,3 miliarde de dolari

Partenerul său pe termen lung, Petr Aven, alături de care a câştigat miliarde de dolari din petrol şi servicii bancare, este şi el pe lista celor vizaţi de sancţiuni. Împreună, cei doi acuză Uniunea de acuzaţii false şi defăimare.

Opt dintre oligarhii vizaţi au afaceri şi în România. Cu toţii au reuşit, de-a lungul anilor, să aibă sute de contracte din bani publici şi chiar să cumpere companii din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Oligarhii ruși îşi iau adio de la traiul de lux din Vest. UE și alte state ale lumii pregătesc cele mai dure sancțiuni pentru protejații lui Putin