Antena Meniu Search
x

Foto Roman Abramovici vinde clubul de fotbal Chelsea. Toți banii se duc la victimele războiului din Ucraina

Miliardarul Roman Abramovici a anunțat că va vinde clubul de fotbal Chelsea și va dona banii unei fundații care va ajuta "toate victimele războiului din Ucraina". Omul de afaceri, care a preluat clubul londonez în 2003, a spus că acționează "în cel mai bun interes" al Premier League. Suma vehiculată pentru vânzarea Chelsea este de 3 miliarde de lire sterline.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 20:49

Roman Abramovici vinde clubul de fotbal Chelsea. Toți banii se duc la victimele războiului din Ucraina
Roman Abramovici vinde clubul de fotbal Chelsea. Toți banii se duc la victimele războiului din Ucraina - Profimedia Images

Roman Abramovici dăduse instrucțiuni companiei Raine Group să se ocupe de vânzarea clubului Chelsea. Se pare că rusul vizează cumpărătorii americani, deoarece investițiile din China, Orientul Îndepărtat și Europa de Est s-au evaporat din motive politice. Chiar şi aşa, există îndoieli majore că orice potențial cumpărător va oferi 3 miliarde de lire sterline, suma cerută de Abramovici.

Raine Group a acționat pentru prima dată în numele clubului Chelsea în anul 2018, după ce discuțiile cu firma americană Silverlake și miliardarul britanic Jim Ratcliffe nu au ajuns la vreun acord. Invadarea Ucrainei de către Rusia i-a dat lui Roman Abramovici un nou impuls ca să încerce să vândă.

Se pare că Abramovici vrea un minim de 3 miliarde de lire sterline la schimb. Dar, scriau jurnaliștii de la Daily Mail, sunt îndoieli că oligarhul rus va primi respectiva sumă.

Abramovici ar fi implicat în negocierile dintre Rusia și Ucraina, la cererea Kievului

Pe acelaşi subiect

Roman Abramovici ar fi fost rugat de ucraineni să ajute la facilitarea negocierilor din Belarus. Proprietarul clubului de fotbal Chelsea ar fi mers în Belarus, pentru a participa la discuții, potrivit informațiilor obținute de publicația The Jerusalem Post.

Ambasadorul Ucrainei în Israel, Yevgen Kornichuk, nu a comentat implicarea lui Abramovici în discuții, dar a spus că "apreciem pe oricine poate ajuta, dacă are suficientă influență".

Un purtător de cuvânt al lui Abramovici nu a comentat informațiile conform cărora s-ar afla în Belarus, dar a confirmat că a fost abordat de oficialii ucraineni. 

Roman Abramovici ar fi încercat să-şi transfere o parte din avere în Emiratele Arabe Unite

Legăturile lui Abramovici cu regimul rus care a provocat atât de multe distrugeri în Ucraina ar putea duce la reticența părților interesate să cumpere Chelsea. Miliardarul elvețian Hansjorg Wyss susține că a fost abordat să ia în considerare o astfel de achiziţie. 

Vorbind pentru ziarul elvețian Blick, a spus: ''Ca toți ceilalți oligarhi, și el (Abramovici) este panicat. Abramovici încearcă să-și vândă toate vilele din Anglia. De asemenea, vrea să scape rapid de Chelsea. Eu și alte trei persoane am primit marți o ofertă de a cumpăra Chelsea de la Abramovici. Cere în prezent mult prea mult. Dar ceea ce pot spune deja: cu siguranță nu fac așa ceva de unul singur. Dacă cumpăr Chelsea, atunci o fac cu un consorțiu format din șase până la șapte investitori''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Roman Abramovici vinde clubul de fotbal Chelsea. Toți banii se duc la victimele războiului din Ucraina