Antena Meniu Search
x

Video Șapte morți și zeci de răniți, după ce o benzinărie a explodat, în Irlanda. Mai multe clădiri din zonă au fost distruse

Bilanțul deceselor în urma exploziei foarte puternice la o benzinărie din comitatul irlandez Donegal urcă la 7. Căutările eventualelor victime continuă, deoarece mai multe persoane sunt încă dispărute, iar multe altele rănite. Vineri fuseseră confirmate trei decese, iar peste noapte au fost confirmate patru, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.10.2022, 11:52

Vezi și

Deflagraţia, care a fost auzită şi la o distanţă de câţiva kilometri, s-a produs într-o benzinărie şi a fost provocată, probabil, de o scurgere de gaz. Atât benzinăria cât şi clădirile vecine, un bloc de locuinţe cu două nivele, un magazin şi un oficiu poştal - au fost serios avariate sau chiar distruse. Echipele de salvare au căutat, până noaptea târziu, supravieţuitori sub dărâmături. Localnicii sunt în stare de şoc, mai ales că satul este unul liniştit, unde nimeni nu-şi aminteşte alte asemenea dezastre.Premierul Irlandei şi alţi oameni politici au transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Mai multe persoane au fost rănite în urma incidentului

„Explozia a avut loc la aproximativ 15:20, vineri, 7 octombrie 2022, la o benzinărie pe N56 la Creeslough, County Donegal. În acest moment, An Garda Siochana poate confirma că au fost trei decese în urma acestui incident grav. Acțiunea este încă în curs de desfășurare, iar deocamdată nu putem face publice alte informații despre victime”, a declarat poliția irlandeză, An Garda Siochana

De asemenea, opt persoane au fost transportate la spital. Numeroase vehicule ale serviciilor de urgență au rămas la fața locului peste noapte, inclusiv serviciile de pompieri de pe ambele părți ale frontierei, poliția irlandeză și protecția civilă, în timp ce un elicopter al pazei de coastă i-a transportat pe unii dintre cei care au fost răniți în explozie de la Spitalul Universitar din Letterkenny la Dublin.

Creeslough este o localitate mică din Irlanda și se află la aproximativ 15 mile de Letterkenny și la 30 de mile de granița cu Irlanda de Nord. Într-o declarație pe Twitter, compania Applegreen a declarat că vestea este "devastatoare". Premierul irlandez Micheal Martin a declarat că aceasta a fost una dintre cele mai „întunecate zile" pentru Donegal și Irlanda.

"Gândurile și rugăciunile mele sunt astăzi alături de cei care și-au pierdut viața și de cei răniți în urma exploziei devastatoare din Creeslough", a declarat Taoiseach.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Șapte morți și zeci de răniți, după ce o benzinărie a explodat, în Irlanda. Mai multe clădiri din zonă au fost distruse