Antena Meniu Search
x

Sărbătoarea naţională a Cataloniei s-a transformat într-un marş masiv pentru independenţă

În jur de un milion de oameni s-au adunat pe străzi pentru a cere ruperea teritoriului de Spania la un an de la referendumul declarat ilegal. Grupul aflat încă la putere promite să continue lupta pentru a îndeplini dorinţa majorităţii.

Vezi și

În jur de un milion de oameni s-au adunat pe străzi pentru a cere ruperea teritoriului de Spania la un an de la referendumul declarat ilegal. Grupul aflat încă la putere promite să continue lupta pentru a îndeplini dorinţa majorităţii şi şi-a îndreptat atenţia către eliberarea liderilor aflaţi după gratii în urma conflictului cu Madridul de anul trecut.

Manifestanţii au înălţat o mare de drapele secesioniste şi au scandat "independenţă!" la ora locală 17:14. Au ales acest moment pentru a marca cucerirea Barcelonei, pe 11 septembrie 1714, de către trupele regelui Felipe al V-lea, care a suprimat autonomia regiunii. Marea de un milion de oameni a mărşăluit peste şase kilometri. 

Ulterior, protestatarii au prăbuşit un zid care simbolizează obstacolele surmontate în marşul spre un stat suveran. 

Secesioniştii, care deţin controlul în parlamentul catalan, au câştigat ultimele alegeri de la sfârşitul lui decembrie, cu 47,5% din voturi. Acum, încearcă să facă demersuri pentru eliberarea colegilor aflaţi după gratii. 

Treisprezece lideri catalani, printre care fostul preşedinte al guvernului regional Carles Puigdemont, care s-a autoexilat în Belgia, sunt acuzaţi de rebeliune. Ei riscă până la 25 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Sărbătoarea naţională a Cataloniei s-a transformat într-un marş masiv pentru independenţă