Antena Meniu Search
x

Incendiile care mistuie Australia, fotografiate din spațiu de satelitul european Copernicus

Satelitul Copernicus Sentinel-2 a fotografiat din spațiu incendiile care mistuie Australia încă din luna septembrie a anului trecut. O imagine de calitate surprinsă pe 31 decembrie arată cum suprafețe întregi sunt pur și simplu făcute scrum de flăcările ce ard cu o intensitate uriașă.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.01.2020, 17:42

Satelitul european Copernicus Sentinel-2 a fotografiat din spațiu incendiile care mistuie Australia încă din luna septembrie a anului trecut. O imagine de calitate surprinsă pe 31 decembrie arată cum suprafețe întregi sunt pur și simplu făcute scrum de flăcările ce ard cu o intensitate uriașă.

Deși pe internet au apărut nenumărate fotografii și filmări cu incendiile din Australia, puține arată amploarea dezastrului cu care se confruntă australienii. 

Până acum, nu mai puțin de 10 milioane de hectare au ars, 24 de oameni au fost uciși, iar estimările oamenilor de știință arată că cel puțin 500 de milioane de vietăți au pierit arse.

Incendii Australia

Fotografia a fost realizată cu ajutorul satelitului Copernicus Sentinel-2, care are un instrument de înaltă precizie cu 13 benzi spectrale pentru realizarea fotografiilor de înaltă rezoluție.

Potrivit Agenției Spațiale Române, satelitul Sentinel 2A, dezvoltat de Agenția Spațială Europeană, a fost lansat pe 23 iunie 2015, adăugând capacitate de captare de imagini de înaltă rezoluţie sistemului de monitorizare a mediului al Uniunii Europene, Copernicus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Incendiile care mistuie Australia, fotografiate din spațiu de satelitul european Copernicus