Antena Meniu Search
x

S-au așezat la masa negocierilor!

Negocierile pentru formarea unui guvern de coaliție continuă marți în Turcia, unde președintele Erdogan urmează să se întâlnească cu premierul său după răsunătorul eșec în alegerile legislative

Negocierile pentru formarea unui guvern de coaliție continuă marți în Turcia, unde președintele Erdogan urmează să se întâlnească cu premierul său după răsunătorul eșec în alegerile legislative. 

La capătul unui scrutin transformat în plebiscit în jurul fondatorului său, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al lui Recep Tayyip Erdogan a pierdut duminică majoritatea absolută pe care o deținea de 13 ani în Parlament, deschizând calea formării unui guvern de coaliție sau a unor noi alegeri.

Într-o primă declarație scrisă, președintele Erdogan a luat cunoștință de rezultate, și cu un ton conciliant diferit de cel din campania sa, a invitat partidele politice să acționeze cu 'responsabilitate' pentru a păstra 'stabilitatea' țării.

Șeful statului a mai pledat pentru un guvern de coaliție, estimând că scrutinul nu dă niciunui partid mandatul pentru 'a forma singur un guvern'.

Potrivit presei turce, președintele Erdogan urmează să discute marți despre situația politică cu șeful AKP și al guvernului Ahmet Davutoglu, căruia ar urma să-i dea formal misiunea de a forma noul guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » S-au așezat la masa negocierilor!