Antena Meniu Search
x

Video Scandalul documentelor de stat rătăcite în reședința lui Joe Biden continuă. Avocații președintelui anunță că s-au găsit încă cinci pagini clasificate

Scandalul documentelor clasificate rătăcite prin reşedinţa şi biroul lui Joe Biden devine tot mai stânjenitor pentru Casa Albă. Avocaţii lui Biden au anunţat că în biblioteca locuinţei sale s-au găsit alte cinci pagini de documente secrete. Alte acte clasificate, din mandatul de vicepreşedinte al lui Biden, au fost găsite în garaj şi în fostul său birou. Cazul este cercetat de un procuror special. Preşedintele nu va fi, probabil, pus sub acuzare. Dar, incidentul afectează serios imaginea de om de stat competent pe care voia să şi-o construiască, în contrast cu predecesorul său, Donald Trump.

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 08:29

Vezi și

Aceste documente, care datează din timpul vicepreşedinţiei lui Joe Biden, au fost găsite după sosirea la faţa locului, joi seara, a avocatului preşedinţiei Richard Sauber, precizează acesta într-un comunicat, relatează Agerpres. Documentele se adaugă altor dosare găsite în această reşedinţă privată, a căror existenţă a fost dezvăluită joi de Casa Albă, precum şi altor documente confidenţiale descoperite în noiembrie anul trecut într-un birou din Washington.

Casa Albă a informat joi că "un număr mic de documente confidenţiale" despre activitatea lui Joe Biden când era vicepreşedinte (2009-2017) au fost găsite miercuri seară în reşedinţa privată a acestuia din Wilmington, fiind depozitate într-un garaj şi într-o cameră adiacentă.

Cine este Robert Hur, procurorul care va investiga scandalul documentelor

Procurorul general Merrick Garland a anunţat joi că l-a numit pe Robert K. Hur, fost procuror federal în Maryland şi funcţionar de rang înalt al Departamentului de Justiţie, pentru a îndeplini funcţia de consilier (procuror) special  care să investigheze gestionarea documentelor clasificate găsite într-un fost birou al preşedintelui Biden şi în locuinţa acestuia din Delaware, potrivit news.ro.

Robert Hur este un avocat cu experienţă care şi-a început cariera juridică ca funcţionar la Curtea Supremă, a lucrat ca procuror federal, a condus un Birou al procurorului federal, a fost funcţionar cu rang înalt al Departamentului de Justiţie şi a lucrat pentru unele dintre cele mai importante firme de avocatură din Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Scandalul documentelor de stat rătăcite în reședința lui Joe Biden continuă. Avocații președintelui anunță că s-au găsit încă cinci pagini clasificate