Antena Meniu Search
x

Şeful Agenţiei germane de securitate cibernetică ar putea fi demis. Arne Schönbohm, acuzat de legături cu Rusia

Şeful Agenţiei germane de securitate cibernetică (BSI), Arne Schönbohm, urmează să fie revocat din funcţie, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora ar avea o presupusă legătură cu o asociaţie apropiată serviciilor secrete ruse, declară luni surse guvernamentale AFP.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 14:28

Şeful Agenţiei germane de securitate cibernetică ar putea fi demis. Arne Schönbohm, acuzat de legături cu Rusia
Şeful Agenţiei germane de securitate cibernetică ar putea fi demis. Arne Schönbohm, acuzat de legături cu Rusia - Profimedia Images

Ministrul german de Interne vrea să-l demită pe șeful Agenţiei germane de securitate cibernetică (BSI), scrie publicația DW. Arne Schönbohm este acuzat că ar avea legături cu spioni ruși. 

Potrivit tabloidului german Bild, ministrul de Interne ar fi declarat că „se examinează un mod mai rapid prin care ar putea fi schimbat președintele agenției”. Autoritățile germane ar intenționa să-i atribuie lui Schönbohm un nou rol, mai degrabă decât să îl demită pur și simplu, întrucât prevederile legii privind funcția publică impun limitări în ceea ce privește concedierea funcționarilor publici.

Presupusele contacte ale lui Schönbohm cu agenți ruși ar fi putut veni prin Consiliul de Securitate Cibernetică din Germania. Schönbohm a ajutat la fondarea grupului, care are printre membrii săi o companie germană care este subsidiară a unei firme rusești fondată de un fost angajat al agenției de spionaj din epoca sovietică, KGB.

Konstantin von Notz, șeful comisiei de supraveghere a serviciilor de informații din Bundestag (Parlamentul german) a declarat: „Aceste acuzații trebuie investigate în mod decisiv”.

Printre membrii consiliului se numără și compania de securitate cibernetică Protelion din Berlin. Până la sfârșitul lunii martie, firma a desfășurat afaceri ca Infotecs GmbH. Potrivit rețelei de cercetare Policy Network Analytics, Protelion era o filială a firmei ruse O.A.O. Infotecs, a unui fost membru KGB.

Presa germană relatează că Schönbohm a fost îndemnat de Ministerul de Interne să se distanțeze de consiliu, dar recenta sa vizita pentru a marca aniversarea grupului a creat în schimb o nemulțumire larg răspândită în cadrul ministerului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Şeful Agenţiei germane de securitate cibernetică ar putea fi demis. Arne Schönbohm, acuzat de legături cu Rusia