Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Se scrie istorie în Danemarca. Prinţesa moştenitoare va deveni prima regină care s-a născut în Australia. Mary s-a cunoscut cu viitorul rege într-un pub din Sydney

Prinţesa moştenitoare va deveni prima regină care s-a născut în Australia. Prinţesa Mary s-a cunoscut cu viitorul rege al Danemarcei în 2000, într-un pub, la Sydney. Patru ani mai târiu, cuplul s-a căsătorit, iar ceremonia a fost urmărită de milioane de oameni.  

de Redactia Observator

la 04.01.2024 , 08:48

O poveste de basm. Aşa poate fi caracterizată viaţa prinţesei moştenitoare Mary a Danemarcei. La sfârşitul acestei luni, povestea va deveni cu totul magică întrucât Prinţesa va fi numită Regina Consoartă a ţării. A devenit posibil în urma anunţului neaşteptat făcut de Regina Margrethe cu ocazia Anului Nou.

Regina Margrethe a Danemarcei: Peste două săptămâni voi fi regină a Danemarcei de 52 de ani. Un timp atât de lung lasă urme asupra oricui, inclusiv asupra mea! Timpul te uzează, iar „zilele proaste“ devin tot mai frecvente. La 14 ianuarie 2024, la 52 de ani după ce i-am succedat iubitului meu tată, voi renunţa la funcţia de regină a Danemarcei. Voi lăsa tronul fiului meu, prinţul moştenitor Frederik.

Vestea este una pe care Danemarca nu a mai auzit-o din 1146 când regele Eric al III-lea a renunțat la tron pentru a se alătura unei mănăstiri. Chiar şi aşa, anunţul nu a însemnat decât începutul unui nou capitol din povestea prinţesei Mary. Un capitol care o are ca protagonistă pe prima femeie născută în Australia devenită regină.

Vezi și

Cine este viitoarea regină a Danemarcei

Pe acelaşi subiect

Totul a început în anul 2000, în perioada Jocurilor Olimpice, într-un pub gălăgios din Sydney. Aici, Mary, director de publicitate la acea vreme, s-a întâlnit cu prinţul Frederik fără să ştie că avea să fie viitorul rege al Danemarcei.

Mary: Conversaţiile au fost cele care ne-au adus împreună. Puteai comunica foarte uşor cu el. Era interesat şi prezent. Era fermecător şi chipeş.

După un an de iubire la distanţă, Mary s-a mutat în Danemarca pentru a studia limba, iar, în 2004, cei doi şi-au unit destinele într-o ceremonie urmărită de întreaga lume.

Mamă a patru copii, viitoarea regină a cucerit ţara prin devotamentul față de coroana daneză, dar şi prin eleganţa inegalabilă de care dă dovadă în orice moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Se scrie istorie în Danemarca. Prinţesa moştenitoare va deveni prima regină care s-a născut în Australia. Mary s-a cunoscut cu viitorul rege într-un pub din Sydney