Antena Meniu Search
x

Sezonul turistic în Grecia, anunțat într-un spectaculos apus de soare

Un apus în insula Santorini marchează răsăritul turismului grecesc. Premierul grec a deschis sezonul de pe emblematica insulă din Marea Egee. Într-un peisaj care îţi taie răsuflarea, acesta a poftit întreaga lume să se bucure de soarele elen şi a dat subliniat că vacanţele oamenilor sunt sigure.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 15.06.2020, 03:36

Vezi și
  • Noi măsuri sunt anunțate în Grecia pentru 1 iulie.
  • Turismul reprezintă 18% din PIB în Grecia.

Într-un cadru de poveste, cu un apus idilic şi o privelişte care îşi taie răsuflarea, Kyriakos Mitsotakis a apărut în faţa lumii din cea mai faimoasă destinaţie turistică a Greciei. Din Santorini, la ora exactă 20.24, premierul şi principalul lui consilier au declarat deschis sezonul turistic.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: COVID 19 nu a putut răpi şi frumuseţea acestui peisaj. Vrem ca lumea să vadă că Grecia este o destinaţie sigură. Nu vreau să fac din Grecia destinaţia turistică  numărul 1 în Europa, ci cea mai sigură din Europa.

Grecia este un exemplu de succes în ceea ce priveşte combaterea noului coronavirus. Cu 3 mii de cazuri de infectare şi 183 de decese ocupă locul 89 în clasamentul ţărilor afectate de pandemie. Chiar şi aşa, măsurile luate de guvernul elen sunt drastice. Până pe 1 iulie, toţi turiştii vor fi testaţi la aeroport. Apoi, testarea se va face aleatoriu. Grecia nu îşi asumă riscuri. Este o vară crucială. Turismul reprezintă 18% din Produsul Intern Brut al ţării.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: De luni se vor relua zborurile pe aeroporturile din Atena şi Salonic, iar de pe 1 iulie veţi putea veni din străinătate pe aproape toate aeroporturile regionale, inclusiv Santorini.

33 de milioane de oameni au vizitat Grecia anul trecut. Un milion 400 doar din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Sezonul turistic în Grecia, anunțat într-un spectaculos apus de soare