Antena Meniu Search
x

Sezonul turistic în Grecia, anunțat într-un spectaculos apus de soare

Un apus în insula Santorini marchează răsăritul turismului grecesc. Premierul grec a deschis sezonul de pe emblematica insulă din Marea Egee. Într-un peisaj care îţi taie răsuflarea, acesta a poftit întreaga lume să se bucure de soarele elen şi a dat subliniat că vacanţele oamenilor sunt sigure.

De Ana Constantin la 15.06.2020, 03:36
Vezi și
  • Noi măsuri sunt anunțate în Grecia pentru 1 iulie.
  • Turismul reprezintă 18% din PIB în Grecia.

Într-un cadru de poveste, cu un apus idilic şi o privelişte care îşi taie răsuflarea, Kyriakos Mitsotakis a apărut în faţa lumii din cea mai faimoasă destinaţie turistică a Greciei. Din Santorini, la ora exactă 20.24, premierul şi principalul lui consilier au declarat deschis sezonul turistic.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: COVID 19 nu a putut răpi şi frumuseţea acestui peisaj. Vrem ca lumea să vadă că Grecia este o destinaţie sigură. Nu vreau să fac din Grecia destinaţia turistică  numărul 1 în Europa, ci cea mai sigură din Europa.

Grecia este un exemplu de succes în ceea ce priveşte combaterea noului coronavirus. Cu 3 mii de cazuri de infectare şi 183 de decese ocupă locul 89 în clasamentul ţărilor afectate de pandemie. Chiar şi aşa, măsurile luate de guvernul elen sunt drastice. Până pe 1 iulie, toţi turiştii vor fi testaţi la aeroport. Apoi, testarea se va face aleatoriu. Grecia nu îşi asumă riscuri. Este o vară crucială. Turismul reprezintă 18% din Produsul Intern Brut al ţării.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei: De luni se vor relua zborurile pe aeroporturile din Atena şi Salonic, iar de pe 1 iulie veţi putea veni din străinătate pe aproape toate aeroporturile regionale, inclusiv Santorini.

33 de milioane de oameni au vizitat Grecia anul trecut. Un milion 400 doar din România.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Sezonul turistic în Grecia, anunțat într-un spectaculos apus de soare