Antena Meniu Search
x

Foto Sfaturile controversate ale unui ministru din Malaezia, pentru bărbații cu soții "neascultătoare"

Scandal în Malaezia. Ministrul ajunct pentru femei, familie și dezvoltare locală a stârnit controverse după ce a declarat că bărbații ar trebui să doamă separat de neveste timp de trei zile, în cazul în care acestea sunt "neascultătoare". Mai mult, dacă metoda nu funcționează, oficialul de sex feminin Siti Zailah Mohd Yusoff le-a recomandat bărbaților să-și lovească "ușor" partenerele de viață.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 10:05

Vezi și

Ministrul adjunct din Malaezia a dat aceste sfaturi în cazul în care femeile sunt "nesupuse" sau "neascultătoare". Potrivit Daily Mail, Siti Zailah Mohd Yusoff a fost acuzată de normalizarea violenței domestice prin încurajarea bărbaților de a-și lovi soțiile pentru a dovedi cât de stricți sunt și cât de mult își doresc să le schimbe. 

Într-un videoclip de două minute postat pe Instagram și denumit "Sfaturi pentru Mame", ministrul adjunct le-a recomandat bărbaților să-și disciplineze partenerele de viață prin discuții, în primă fază. Dacă acestea nu duc la o concluzie clară, dormitul separat timp de trei zile ar fi următorul pas. În cele din urmă, bărbații sunt sfătuiți să folosească atingerea fizică, prin lovire ușoară. 

Idei controversate despre relația soț - soție

Mai mult, Siti Zailah Mohd Yusoff le-a îndemnat pe femei să vorbească doar atunci când au permisiunea, pentru a-și câștiga partenerii. "Vorbiți cu soții doar când sunt calmi, au terminat de mâncat, s-au rugat și sunt relaxați. Când vrei să vorbești, ceri permisiunea", a spus ea. 

O coaliție care promovează drepturile femeilor, denumit Grupul de Acțiune Comun pentru Egalitatea de Gen, i-a cerut demisia din funcția de ministru adjunct. "Trebuie să facă un pas înapoi din cauza normalizării violenței domestice, care este o infracțiune în Malaezia, precum și pentru promovarea ideilor și comportamentelor care sunt în neconcordanță cu egalitatea de gen", se arată într-o declarație a organizației. Potrivit membrilor ei, au fost raportate 9.015 cazuri de violență domestică asupra femeilor între 2020 și 2021, în Malaezia, însă numărul ar putea fi mult mai mare.

Oficialul nu este la prima abatere de acest fel. În 2020 a stârnit controverse după ce a sugerat că femeile trebuie "să accepte, să rămână răbdătoare și să ierte" partenerii abuzivi. Nici ministrul nu a fost scutit de critici, după ce le-a recomandat femeilor să nu fie "cicălitoare" cu soții lor. "Dacă vezi partenerul că face ceva contrariu a ceea ce ți-ai dori, evită să îl cicălești și încearcă să folosești cuvinte amuzante precum <așa trebuie să îți întinzi hainele la uscat, iubire>", a declarat Harun, în ceea ce trebuia să fie un sfat pentru cupluri, în perioada de lockdown.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Sfaturile controversate ale unui ministru din Malaezia, pentru bărbații cu soții "neascultătoare"