Antena Meniu Search
x

Video Silvio Berlusconi, fără inamici după moarte. Politica italiană s-a oprit în loc pentru a-i aduce ultimul omagiu

Politica italiană se opreşte pentru a-i aduce ultimul omagiu lui Silvio Berlusconi. Miniştrii şi premierul şi-au golit agendele pentru şapte zile, timp în care parlamentarii nu votează nicio lege, iar partidele îşi amână şedinţele. Între timp, simpatizanţii depun flori şi suveniruri cu sigla echipei de suflet, AC Milan, la vila fostului premier. Două mii de oameni vor asista miercuri la slujba de înmormântare, oficiată în Domul din Milano, iar 20.000 de persoane sunt aşteptate în afara catedralei.  

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 21:56

Vezi și

Autorităţile italiene au aplicat măsuri speciale de securitate pentru funeraliile fostului prim-ministru Silvio Berlusconi, programate miercuri la Domul din Milano, informează cotidianul Corriere della Sera.

Serviciile de securitate italiene vor verifica toate persoanele care intră în Piaţa Domului, în centrul oraşului Milano, în contextul în care sunt aşteptaţi zeci de oficiali italieni şi din străinătate.

Miercuri, în Italia va fi zi de doliu naţional, iar steagurile vor fi în bernă la sediile tuturor instituţiilor centrale. Sesiunile de vot ale Camerei Deputaţilor şi Senatului italian au fost suspendate timp de şapte zile, conform publicaţiei Il Sole 24 Ore.

Steagurile vor fi în bernă miercuri şi la sediul Parlamentului European, a declarat preşedintele instituţiei, Roberta Metsola. "Silvio Berlusconi era un luptător care a fondat şi a condus forţele de centru-dreapta din Italia. Tată, antreprenor, eurodeputat, prim-ministru şi senator, a fost protagonist al vieţii politice câteva generaţii, a contribuit la etape cruciale ale istoriei europene şi italiene", a afirmat Metsola, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

"Am propus un sistem de securitate aplicat în cazul concertelor cu aproximativ 20.000 de spectatori", a declarat comisarul pentru Siguranţă Publică al oraşului Milano, Marco Granelli.

Liderii politici ai Italiei, la înmormântarea lui Silvio Berlusconi

La funeraliile programate miercuri va fi prezent inclusiv preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. De asemenea, vor fi prezenţi premierul Giorgia Meloni şi ceilalţi membri ai Guvernului de coaliţie, precum şi numeroşi membri ai Parlamentului şi oficiali locali.

Senatorul Silvio Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, fost prim-ministru şi antreprenor, a decedat luni dimineaţă la Spitalul San Raffaele din Milano, la vârsta de 86 de ani. Starea liderului politic italian, care suferea de leucemie, se agravase în ultimele zile.

"Sunt îndoliat de pierderea unui protagonist al vieţii politice italiene, care a exercitat responsabilităţi publice printr-un temperament energic", a transmis Papa Francisc luni. "Sanctitatea Sa îi cere lui Dumnezeu să îi ofere pacea eternă şi să îi consoleze pe cei care îi deplâng dispariţia", a transmis Vaticanul.

"Silvio Berlusconi era în primul rând un luptător", a declarat, la rândul său, luni, premierul Italiei, Giorgia Meloni.

Sicriul cu trupul lui Silvio Berlusconi a fost transferat de luni la reşedinţa San Martino din Arcore (Monza), la periferia oraşului Milano. O sală pentru omagii a fost deschisă marţi dimineaţă la sediul Grupului Mediaset, în Cologno Monzese.

"Silvio Berlusconi a fost un lider energic. Laura şi cu mine am avut şansa de a petrece mult timp cu el în cursul mandatului de preşedinte. Cu Silvio nu a fost niciodată vreun moment tensionat. A consolidat prietenia între Italia şi Statele Unite şi îi suntem recunoscători pentru angajamentul faţă de importanta noastră alianţă. Transmitem condoleanţe familiei Berlusconi şi poporului italian", a declarat fostul preşedinte american George W. Bush.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Silvio Berlusconi, fără inamici după moarte. Politica italiană s-a oprit în loc pentru a-i aduce ultimul omagiu