Antena Meniu Search
x

Video Controversele din viaţa lui Berlusconi: petrecerile "bunga-bunga", legăturile cu mafia şi momentul când a uitat de Angela Merkel

Doliu naţional în Italia! Fostul premier Silvio Berlusconi s-a stins la 86 de ani, răpus de leucemie. Un personaj în adevăratul sens al cuvântului, numele lui a fost rostit zilnic în ultimii 50 de ani. Berlusconi va fi înmormântat miercuri, cu funeralii de stat. Slujba religioasă va fi ţinută în Domul din Milano. 

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 21:16

Vezi și

"Iubesc România!". Silvio Berlusconi a făcut declaraţia de dragoste în 2011, când a fost în vizită oficială în România. Il Cavaliere, cum era alintat de italieni, a fost un personaj care a dominat două dintre domeniile după care românii şi italienii sunt topiţi: fotbalul şi politica.

În faţa spitalului unde s-a stins s-a adunat o mare de simpatizanţi care purtau steagul partidului său, Forza Italia, sau ale clubului AC Milan, pe care l-a patronat.

Mediaset, imperiul media creat de Silvio Berlusconi

Berlusconi a deschis uşa celebrităţii prin compania sa, Mediaset, din care a făcut cel mai mare imperiu media al Italiei. După ce a intrat în casele tuturor italienilor cu ajutorul televiziunii, le-a cucerit şi sufletul în 1986, când a cumpărat clubul AC Milan şi a început să îi transfere pe cei mai buni fotbalişti din lume. Aşa au ajuns pe San Siro Van Basten, Gullit și Rijkaard şi a început una dintre cele mai frumoase perioade pentru fotbalul din peninsulă. 

Pe acelaşi subiect

În era Berlusconi au jucat pentru AC Milan Florin Răducioiu şi Cosmin Contra. 

Cosmin Contra, fost jucător AC Milan: Îi placea fotbalul la nebunie, respecta toţi jucătorii şi ce a facut el în fotbal, sunt puţini oameni care se pot lăuda cu palmaresul lui.

Cu Berlusconi preşedinte, AC Milan a câştigat 29 de trofee, printre care 5 Cupe ale Campionilor, 7 titluri în Serie A şi 5 Supercupe ale Europei. 

Silvio Berlusconi: Am acasă toate cadourile pe care le-am primit în ultimii 30 de ani de la jucătorii lui AC Milan. 

Succesul din fotbal l-a propulsat pe scena politică pe Silvio Berlusconi, care a luat-o de jos

A fost vânzător de aspiratoare, cântăreţ pe vase de croazieră şi agent imobiliar. După ce a absolvit Dreptul la Universitatea din Milano, Berlusconi a devenit dezvoltator imobiliar şi milionar, la începutul anilor 70. A fost premierul Italiei de trei ori. 

Silvio Berlusconi (1994): Italia e ţara pe care o iubesc. Am ales să intru în luptă şi să mă ocup de afacerile publice pentru că nu vreau să trăiesc într-o ţară liberală, guvernată de forţe imature şi de bărbaţi legaţi puternic de un trecut falimentar din punct de vedere politic şi economic. 

În politica internaţională, Berlusconi a stârnit numeroase controverse. Rămâne în istorie ca liderul care a lăsat-o pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, să îl aştepte 20 de minute în soare, pentru că el vorbea la telefon. Iar partenerii europeni i-au reproşat adesea prietenia cu Vladimir Putin şi Donald Trump. 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: El a fost un bun prieten al ruşilor. şi a făcut multe pentru a dezvolta relaţiile de prietenie, dar şi de afaceri între Rusia şi ţările europene. El a fost iniţiatorul relaţiilor dintre Rusia şi NATO. A fost iniţiativa lui şi datorită implicării lui au fost create mecanismele necesare pentru a interacţiona. Îmi pare rău şi vreau să îmi exprim sincerele regrete şi condoleanţe italienilor şi tuturor celor apropiaţi domnuui Berlusconi. Este o mare pierdere, nu numai pentru Italia, ci pentru lumea întreagă. 

De-a lungul timpului, presa a scris că Berlusconi ar fi făcut jocurile celebrei mafii italiene

A mai fost acuzat de abuz în serviciu, șantaj, spălare de bani, dar cele mai răsunătoare procese au fost legate de celebrele petreceri deocheate, numite bunga-bunga, la care participau oameni influenţi şi de cele mai multe ori fotomodele sau prostituate minore. 

Silvio Berlusconi a fost căsatorit de două ori şi are cinci copii. Ei vor moşteni averea lui, estimată la 7 miliade de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Controversele din viaţa lui Berlusconi: petrecerile "bunga-bunga", legăturile cu mafia şi momentul când a uitat de Angela Merkel