Video Controversele din viaţa lui Berlusconi: petrecerile "bunga-bunga", legăturile cu mafia şi momentul când a uitat de Angela Merkel
Doliu naţional în Italia! Fostul premier Silvio Berlusconi s-a stins la 86 de ani, răpus de leucemie. Un personaj în adevăratul sens al cuvântului, numele lui a fost rostit zilnic în ultimii 50 de ani. Berlusconi va fi înmormântat miercuri, cu funeralii de stat. Slujba religioasă va fi ţinută în Domul din Milano.
"Iubesc România!". Silvio Berlusconi a făcut declaraţia de dragoste în 2011, când a fost în vizită oficială în România. Il Cavaliere, cum era alintat de italieni, a fost un personaj care a dominat două dintre domeniile după care românii şi italienii sunt topiţi: fotbalul şi politica.
În faţa spitalului unde s-a stins s-a adunat o mare de simpatizanţi care purtau steagul partidului său, Forza Italia, sau ale clubului AC Milan, pe care l-a patronat.
Mediaset, imperiul media creat de Silvio Berlusconi
Berlusconi a deschis uşa celebrităţii prin compania sa, Mediaset, din care a făcut cel mai mare imperiu media al Italiei. După ce a intrat în casele tuturor italienilor cu ajutorul televiziunii, le-a cucerit şi sufletul în 1986, când a cumpărat clubul AC Milan şi a început să îi transfere pe cei mai buni fotbalişti din lume. Aşa au ajuns pe San Siro Van Basten, Gullit și Rijkaard şi a început una dintre cele mai frumoase perioade pentru fotbalul din peninsulă.
În era Berlusconi au jucat pentru AC Milan Florin Răducioiu şi Cosmin Contra.
Cosmin Contra, fost jucător AC Milan: Îi placea fotbalul la nebunie, respecta toţi jucătorii şi ce a facut el în fotbal, sunt puţini oameni care se pot lăuda cu palmaresul lui.
Cu Berlusconi preşedinte, AC Milan a câştigat 29 de trofee, printre care 5 Cupe ale Campionilor, 7 titluri în Serie A şi 5 Supercupe ale Europei.
Silvio Berlusconi: Am acasă toate cadourile pe care le-am primit în ultimii 30 de ani de la jucătorii lui AC Milan.
Succesul din fotbal l-a propulsat pe scena politică pe Silvio Berlusconi, care a luat-o de jos
A fost vânzător de aspiratoare, cântăreţ pe vase de croazieră şi agent imobiliar. După ce a absolvit Dreptul la Universitatea din Milano, Berlusconi a devenit dezvoltator imobiliar şi milionar, la începutul anilor 70. A fost premierul Italiei de trei ori.
Silvio Berlusconi (1994): Italia e ţara pe care o iubesc. Am ales să intru în luptă şi să mă ocup de afacerile publice pentru că nu vreau să trăiesc într-o ţară liberală, guvernată de forţe imature şi de bărbaţi legaţi puternic de un trecut falimentar din punct de vedere politic şi economic.
În politica internaţională, Berlusconi a stârnit numeroase controverse. Rămâne în istorie ca liderul care a lăsat-o pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, să îl aştepte 20 de minute în soare, pentru că el vorbea la telefon. Iar partenerii europeni i-au reproşat adesea prietenia cu Vladimir Putin şi Donald Trump.
Vladimir Putin, președintele Rusiei: El a fost un bun prieten al ruşilor. şi a făcut multe pentru a dezvolta relaţiile de prietenie, dar şi de afaceri între Rusia şi ţările europene. El a fost iniţiatorul relaţiilor dintre Rusia şi NATO. A fost iniţiativa lui şi datorită implicării lui au fost create mecanismele necesare pentru a interacţiona. Îmi pare rău şi vreau să îmi exprim sincerele regrete şi condoleanţe italienilor şi tuturor celor apropiaţi domnuui Berlusconi. Este o mare pierdere, nu numai pentru Italia, ci pentru lumea întreagă.
De-a lungul timpului, presa a scris că Berlusconi ar fi făcut jocurile celebrei mafii italiene
A mai fost acuzat de abuz în serviciu, șantaj, spălare de bani, dar cele mai răsunătoare procese au fost legate de celebrele petreceri deocheate, numite bunga-bunga, la care participau oameni influenţi şi de cele mai multe ori fotomodele sau prostituate minore.
Silvio Berlusconi a fost căsatorit de două ori şi are cinci copii. Ei vor moşteni averea lui, estimată la 7 miliade de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰