Antena Meniu Search
x

Silvio Berlusconi, revenire spectaculoasă după 5 ani de absenţă de pe scena politică

Cel mai longeviv premier al Italiei conduce coaliţia cotată cu cele mai mari şanse de succes la alegerile parlamentare de mâine.

Vezi și

Cel mai longeviv premier al Italiei conduce coaliţia cotată cu cele mai mari şanse de succes la alegerile parlamentare de mâine. Condamnat, în 2013, într-un caz de corupţie, "Il cavaliere" încă are pe rol dosare controversate, inclusiv de natură sexuală. Este, totuşi, mai puţin controversat decât contracandidaţii săi - un lider populist şi un neo-fascist.

Are 81 de ani şi, în 2017, a trecut printr-o operaţie pe cord deschis. Silvio Berlusconi rămâne marele supravieţuitor al politicii italiene. Coaliţia de centru dreapta pe care o conduce este favorită în alegerile parlamentare de mâine. Deşi nu are voie să deţină funcţii publice până în 2019, sistemul politic italian îi permite să numească un înlocuitor. 

Cu un zâmbet mai alb decât porţelanul şi o linie a părului copiată parcă după cea a păpuşii Ken, Berlusconi şi-a făcut revenirea în politică anul trecut. În ciuda aspectului exagerat îmbunătăţit şi a scandalurilor sexuale în care a fost implicat, miliardarul italian pare cea mai puţin controversată figură comparativ cu contracandidaţii săi. Promite taxe egale indiferent de venit şi este preferat de Bruxelles şi electorii italieni. Ruşinea petrecerilor bunga bunga, la care au participat şi prostituate românce, a fost ştearsă. 

Rezultatul alegerilor prezintă o miză importantă şi pentru cei peste un milion de români stabiliţi în peninsulă. O grupare eurosceptică şi anti-imigranţi, "Cinque stele", ocupă locul doi în sondaje. Locul trei este ocupat de formaţiunea fostului premier Matteo Renzi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Silvio Berlusconi, revenire spectaculoasă după 5 ani de absenţă de pe scena politică