Foto Singapore a construit o uriaşă fermă solară plutitoare. 13.000 de panouri solare au fost dispuse pe mare
O dorință tot mai mare în Singapore pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale orașului-stat și a combate schimbările climatice a rezultat într-o mare de panouri solare sclipitoare construite în largul coastei de nord a țării.
Dispusă în strâmtoarea Johor, care se află între orașul-stat și Malaezia, construcția fermei solare a avut loc după amplasarea a 13.000 de panouri solare pe mare, potrivit The Independent.. Cu capacitatea de a produce până la cinci megawați de energie electrică, panourile solare pot furniza suficientă energie pentru a alimenta cel puțin 1.400 de locuințe pe tot parcursul anului.
Shawn Tan, vicepreședinte la Sunseap Group, firma din Singapore însărcinată cu realizarea proiectului, a declarat pentru AFP că marea a prezentat o soluție pentru o țară cu spațiu limitat pe uscat pentru producerea de energie regenerabilă. „Marea este noua frontieră pentru instalațiile solare”, a spus Shawn Tan.
„După epuizarea acoperișurilor și a terenurilor disponibile, care sunt foarte puține, următorul mare potențial este de fapt zona noastră de apă”, a declarat Jen Tan, vicepreședinte și șef pentru energia solară în sud-estul Asiei la Sembcorp Industries, o companie care lucrează la un alt proiect solar pentru Singapore.
Gazul natural, sursa primară de energie
Noua strategie vine într-un moment în care Singapore încearcă să-și regleze problemele ca unul dintre cei mai mari emițători de dioxid de carbon pe cap de locuitor din Asia. Cu spațiu limitat, alături de lipsa opțiunilor pentru hidroelectricitate și energie eoliană, Singapore s-a confruntat cu provocări logistice în căutarea de energie regenerabilă.
Grupurile de apărare a mediului au acuzat multă vreme țara că nu a reușit să facă suficient pentru a aborda schimbările climatice, chiar dacă creșterea nivelului mării a devenit o amenințare tot mai mare pentru viitorul Singapore. Climate Action Tracker (CAT) a declarat în analiza sa că, deși Singapore și-a consolidat eforturile de combatere a schimbărilor climatice, obiectivele sale pentru 2020 și 2030 au fost „slabe”.
În ciuda extinderii capacității de energie regenerabilă a țării, gazul natural este în continuare sursa primară de energie din Singapore, reprezentând 96% din energia generată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰