Antena Meniu Search
x

Şeful contraspionajului ucrainean contrazice SUA: "Nu cred că Beijingul va accepta să transfere arme Rusiei"

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, nu vede ''niciun semn'' care să-l facă să creadă că Beijingul va livra arme Rusiei, potrivit declaraţiilor pe care le-a făcut într-un interviu difuzat luni de postul de radio Voice of America, informează AFP.
 

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 12:19

Şeful contraspionajului ucrainean contrazice SUA: "Nu cred că Beijingul va accepta să transfere arme Rusiei"
Şeful contraspionajului ucrainean contrazice SUA: "Nu cred că Beijingul va accepta să transfere arme Rusiei" - Profimedia Images

"Nu împărtăşesc această opinie", a declarat Budanov în acest interviu realizat în ucraineană pe 25 februarie, referindu-se la acuzaţiile SUA - dezminţite ferm de Beijing - conform cărora China preconizează să trimită arme Rusiei pentru a o ajuta în ofensiva ei împotriva Ucrainei.

"La ora actuală, nu cred că China va accepta să transfere arme Rusiei... Nu văd niciun semn (care să arate) că astfel de lucruri sunt măcar discutate", a spus Budanov.

Întrebat de Voice of America despre acuzaţiile americane, Budanov a răspuns: "Eu sunt şeful serviciilor de informaţii (militare) şi mă bazez, cu tot respectul pe care vi-l datorez, nu pe opiniile unor persoane individuale, ci doar pe fapte. Nu văd astfel de fapte", a subliniat el.

Şeful contraspionajului contrazice SUA

Aceste acuzaţii au fost lansate inclusiv de directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, William Burns, într-un interviu difuzat la postul CBS duminică seara, cu o zi înainte de declaraţiile lui Budanov. "Suntem convinşi că liderii chinezi preconizează să furnizeze material letal" Rusiei, a declarat Burns la CBS.

Iranul este "practic singura ţară care transferă arme (...) Rusiei", a adăugat Kiril Budanov. "Existau informaţii conform cărora unele ar veni din Coreea de Nord, însă ele nu au fost confirmate. Nu există niciun singur caz în care noi să fi înregistrat aici vreo armă provenită din Coreea de Nord", a continuat el. "Rusia încearcă doar să cumpere orice de oriunde. Pentru că problemele lor sunt mari", a mai spus şeful serviciilor de informaţii al armatei ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Şeful contraspionajului ucrainean contrazice SUA: "Nu cred că Beijingul va accepta să transfere arme Rusiei"