Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SIRIA: Alegeri prezidenţiale, la trei ani după izbucnirea războiului civil

Aproximativ 15 milioane de cetăţeni sirieni sunt aşteptaţi, marţi, la urne pentru a vota noul preşedinte al ţării, deşi mulţi oficiali occidentali consideră că scrutinul este doar o "farsă"

de Redactia Observator

la 03.06.2014 , 09:49

Aproximativ 15 milioane de cetăţeni sirieni sunt aşteptaţi, marţi, la urne pentru a vota noul preşedinte al ţării, deşi mulţi oficiali occidentali consideră că scrutinul este doar o "farsă"

Forţele de ordine din ţară au anunţat că securitatea în principalele oraşe a fost sporită, pentru a permite cetăţenilor să ajungă în siguranţă la urne, conform BBC.

Scrutinul prezidenţial din Siria are loc după mai bine de trei ani de război între forţele aliate guvernului şi organizaţiile rebele. În premieră pentru aceste alegeri este că, de această dată, vor exista mai mulţi candidaţi pentru fotoliul prezidenţial.  Până acum, Hafez al-Assad şi fiul său Bashar al-Assad, cei care au condus Siria din 1970, nu au mai avut parte de contracandidaţi în scrutinele prezidenţiale. Ceilalţi doi candidaţi, Maher Hajjar şi Hassan al-Nouri, nu au reuşit să realizeze o campanie electorală suficient de puternică pentru a îi crea probleme actualului şef de stat.

Articolul continuă după reclamă

Liderul opoziţiei siriene, Ahmad Jarba, a cerut sirienilor să boicoteze scrutinul prezidenţial. "Îi rugăm pe sirieni să rămână în casele lor şi să nu participe la nişte alegeri sângeroase organizate de regim", acesta avertizând totodată că în ziua scrutinului s-ar putea produce mai multe atentate.

Ministerul sirian de Interne a anunţat că există 15,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot, atât în ţară, precum şi peste hotare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » SIRIA: Alegeri prezidenţiale, la trei ani după izbucnirea războiului civil