Antena Meniu Search
x

Un șofer de camion trăiește pe șosea de două luni, nimeni nu îl primește, din cauza coronavirusului (video)

Un șofer de camion trăiește pe șosea de două luni, nimeni nu îl primește, din cauza coronavirusului. Imaginile filmate cu bărbatul în vârstă de 50 de ani au devenit virale în toată lumea.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 12.03.2020, 12:01

Un șofer de camion trăiește pe șosea de două luni, nimeni nu îl primește, din cauza coronavirusului. Imaginile filmate cu bărbatul în vârstă de 50 de ani au devenit virale în toată lumea.

Șoferul de camion Xiao Hongbing, în vârstă de 50 de ani, e de două luni pe drumurile din China, după ce a plecat în cursă și nu i s-a mai permis să intre în provincia natală, Hubei, din cauza coronavirusului..

Noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată la Wuhan, în provincia Hubei, China, la sfârșitul anului trecut. În ianuarie și februarie, rezidenții provinciei au fost supuși unor restricții severe, în încercarea de a opri infecția să se răspândească. Printre altele, doar o persoană din fiecare gospodărie a fost lăsată să părăsească locuința o dată la trei zile, pentru a cumpăra orice era necesar. Nimeni nu a mai fost lăsat să intre în provincie.

Acest lucru a afectat milioane de oameni. Unul dintre ei este șoferul de camion Xiao Hongbing. El povestește despre soarta sa în mai multe videoclipuri și a devenit viral după ce poliția și media chineză l-au observat pe reșelele de socializare, la începutul lunii februarie, scrie Wall Street Journal.

Pe acelaşi subiect

Xiao Hongbing a părăsit orașul natal, Tianmen, la începutul lunii ianuarie, pentru a munci, și a plănuit să se întoarcă la familie până la sfârșitul lunii. Însă, după două luni, încă nu s-a întors acasă. Deoarece plăcuțele de înmatriculare ale camionului său sunt din Hubei, i s-a refuzat intrarea în orașe din alte câteva provincii.

A trebuit să se oprească pe autostradă și să conducă zile întregi. "Cea mai mare speranță a mea este să găsesc undeva să stau să dorm și să mănânc ceva. Aș fi atât de fericit.", a spus Xiao Hongbing. într-un videoclip. "Uneori, când sunt la volan, aproape adorm, trebuie să îmi dau palme ca să rămân treaz.", mai spune șoferul. 

Șoferul plânge într-unul dintre clipuri: "Nu știu când se va sfârși epidemia. De când am plecat de acasă am cheltuit toți banii.", spune el. A primit deja donații de peste 1.400 de dolari, de la mai mulți oameni care i-au văzut videoclipurile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El locuiește în prezent, de aproape o lună, într-o zonă de servicii rutiere aflată la peste 800 de km de casă, scrie sursa citată.

Acolo scrie poezie și vorbește cu urmăritorii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un șofer de camion trăiește pe șosea de două luni, nimeni nu îl primește, din cauza coronavirusului (video)