Antena Meniu Search
x

Şoferii britanici au rămas fără şandvişurile cu şuncă, la graniţa cu Olanda, din cauza Brexitului: "Totul va fi confiscat"

Şoferii din Marea Britanie au rămas fără şandvişurile cu şuncă şi alte alimente la graniţa cu Olanda, ca măsură post-Brexit. Vameşii au fost filmaţi de jurnaliştii olandezi în timp ce explicau noile reguli impuse după ieşirea Marii Britanii din UE. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 12.01.2021, 19:52

Vezi și
  • Odată cu ieșirea Marii Britanii din UE, regulile privind transportul anumitor alimente s-au înăsprit
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sub noile reguli UE, călătorii din afara blocului comunitar nu au dreptul să aducă produse lactate sau carne, scrie BBC.

Şoferii, confuzi din cauza noilor reguli

"Potrivit noilor reguli post-Brexit nu mai aveţi voie să aduceţi anumite alimente în Europa, cum ar fi carne, legume, fructe sau peşte", a anunţat un vameş olandez.

La un moment dat, jurnaliștii filmează cum unul dintre oficiali îl întreabă pe un șofer dacă șandvișurile sale conțin carne. Când șoferul a răspuns afirmativ, autoritățile i-au confiscat pachețelul. Surprins, britanicul a întrebat dacă poate păstra pâinea. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Marea Britanie a ieşit oficial din UE pe 31 ianuarie, la 47 de ani după aderare şi la trei ani şi jumătate de la referendumul referitor la Brexit, dar a intrat într-o perioadă de tranziţie în timpul căreia regulile referitoare la comerţ şi călătorii au fost îngheţate până la sfârşitul anului 2020.

Guvernul britanic a lansat un ghid pentru șoferii de TIR-uri, avertizându-i să fie atenți la noile măsuri și restricții din statele blocului comunitar. 

"Nu puteți duce alimente care conțin produse de origine animală, de exemplu șandvișurile cu șuncă și brânză, în Uniunea Europeană. Există excepții pentru laptele praf în anumite cantități sau hrană pentru bebeluși", prevede ghidul lansat de Executivul de la Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Şoferii britanici au rămas fără şandvişurile cu şuncă, la graniţa cu Olanda, din cauza Brexitului: "Totul va fi confiscat"