Meniu LIVE
Search
x

Eroul de pe Insula Şerpilor, care le-a transmis rușilor "să se ducă la dracu", a fost decorat. Roman Hribov a fost eliberat, într-un schimb de prizonieri

Un soldat ucrainean care a transmis unei nave de război ruseşti să se "ducă naibii" a fost decorat, după ce a fost eliberat din captivitate, au anunţat autorităţile din Ucraina.

De Redactia Observator la 30.03.2022, 11:30

Roman Hribov slujea pe Insula Şerpilor când a început bombardamentul aerian şi maritim rusesc, la 24 februarie. Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că Hribov a fost eliberat din captivitatea rusă şi acum se află acasă la Cerkasy.

Informaţiile iniţiale arătau că, în 24 februarie, treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti.  

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii aflaţi la post au refuzat să se predea şi au înjurat nava rusă care i-a somat, potrivit unei înregistrări audio.  

”Suntem o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneţi armele şi să capitulaţi, ca să nu curgă sângele unor victime inutile. Altfel veţi fi bombardaţi”, au anunţat invadatorii la megafon. ”Navă rusă, duceți-vă dracului”, i-au răspuns grănicerii ucraineni. 

Ulterior s-a raportat că aceştia, de fapt, sunt în viaţă, fiind luaţi prizonieri şi apoi eliberaţi, într-un schimb cu ruşii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Eroul de pe Insula Şerpilor, care le-a transmis rușilor "să se ducă la dracu", a fost decorat. Roman Hribov a fost eliberat, într-un schimb de prizonieri