Antena Meniu Search
x

Soldaţii, sifilisul şi gonoreea: Modul INEDIT în care erau combătute pericolele celei mai vechi meserii, pe front

Prostituţia a fost mai întâi blamată, apoi persecutată, câteodată promovată, ba chiar acceptată. În final a fost negată. Ca peste tot în lume, şi în Bucureşti bolile venerice au fost, însă, o problemă care de cele mai multe ori a scăpat de sub control.

Iată soluţia la care s-au gândit marii conducători pentru a îndepărta acest obicei din rândul soldaţilor. În urmă cu mai puţin de un secol, planeta părea că se îndrepta spre autodistrugere: războaie mondiale, genociduri, desfrâu şi prostituţie la scară largă.

Pe lângă aspectul moral şi etic al celei mai vechi meserii din istoria omenirii, blamată din totdeauna de majoritatea religiilor şi condamnată de culturile conservatoare, în cel de-al Doliea Război Mondial problema prostituţiei devenise motiv de îngrijorare la nivel global din cauza răspândirii, într-un ritm alert, al bolilor venerice.

Soldaţii erau principalii clienţi ai bordelurilor din lumea întreagă, femeile uşoare fiind probabil singura amânare plăcută a momentului morţii de pe linia întâi de război.

Citeşte continuarea pe historia.ro!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Soldaţii, sifilisul şi gonoreea: Modul INEDIT în care erau combătute pericolele celei mai vechi meserii, pe front