Antena Meniu Search
x

Sondaj: 46% dintre greci susțin că vor vota 'nu' la referendumul de duminică

Cei mai mulți dintre greci susțin că vor vota 'nu' la referendumul din weekend privind aprobarea măsurilor propuse de creditori pentru prelungirea programului de asistență financiară pentru Grecia, conform rezultatelor unui sondaj dat publicității miercuri

Cei mai mulți dintre greci susțin că vor vota 'nu' la referendumul din weekend privind aprobarea măsurilor propuse de creditori pentru prelungirea programului de asistență financiară pentru Grecia, conform rezultatelor unui sondaj dat publicității miercuri. 

Rezultatele au fost date publicității în contextul în care Atena se pregătește să discute ultimele sale propuneri pentru un nou program de asistență cu miniștrii de finanțe din zona euro, în cadrul unei teleconferințe.

Sondajul realizat de ProRata pentru ziarul Efimerida ton syntakton indică faptul că proporția acelora care intenționează să voteze 'nu' este de 46%, în timp ce 37% dintre respondenți au afirmat că vor vota 'da'.

Rezultatele sondajului reflectă atitudinea după introducerea măsurilor de control al capitalurilor și închiderea băncilor, în contextul nesiguranței tot mai mari în privința viitorului țării în zona euro.

De asemenea, cifrele indică și o schimbare față de datele de dinainte de închiderea băncilor. Înainte de introducerea acestor măsuri, 57% dintre greci susțineau că vor vota 'nu' și 30% afirmau că vor alege varianta 'da' la referendum.

Potrivit sursei citate, jumătate dintre respondenți au afirmat că susțin decizia premierului Alexis Tsipras de a convoca referendumul de duminică.

Sondajul a fost publicat la câteva ore după ce Atena a depășit termenul-limită pentru plata unei rate de 1,6 miliarde de euro către FMI care a expirat marți, în aceeași zi cu programul de asistență pentru Grecia.

În urma referendumului se va decide dacă votanții aprobă sau resping propunerea de program de asistență financiară înaintată de creditorii Greciei — Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și FMI — la 25 iunie.

Între timp, s-au format cozi lungi în fața mai multor bănci care și-au deschis ușile pentru pensionari miercuri, după ce Ministerul de Finanțe a anunțat că unele bănci s-ar putea deschide până vineri pentru pensionarii fără carduri de credit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Sondaj: 46% dintre greci susțin că vor vota 'nu' la referendumul de duminică