Antena Meniu Search
x

Spania respinge planul Comisiei Europene de reducere a consumului de gaz şi denunţă pasivitatea UE

Guvernul Spaniei a respins, miercuri seară, propunerea Comisiei Europene privind un plan de reducere a consumului de gaz natural şi denunţă pasivitatea Uniunii Europene în criza energiei, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 21:34

Spania respinge planul Comisiei Europene de reducere a consumului de gaz şi denunţă pasivitatea UE

Guvernul Spaniei "nu susţine" propunerea Comisiei Europene privind aplicarea unui plan de urgenţă în scopul reducerii consumului de gaz natural, a declarat miercuri seară vicepremierul spaniol Teresa Ribera, care este şi ministru al Tranziţiei Ecologice. "Considerăm că această propunere a fost formulată fără indicaţii prealabile, fără o dezbatere de orientare generală în Consiliul European, mai ales în contextul în care consecinţele economice şi impactul la nivel de redistribuire a resurselor sunt foarte importante. Nu se poate cere un sacrificiu pentru care nu a fost solicitată opinie prealabilă", a afirmat Teresa Ribera, citată de cotidianul El Mundo.

"Spania şi-a făcut temele în domeniul energetic, acţionând în mod constant şi plătind mult mai mult decât partenerii noştri europeni. Putem fi mândri de ceea ce am realizat şi pentru vocaţia de a contribui la reacţia europeană. Este necesară o dezbatere serioasă şi onestă. În schimb, acest plan impune soluţii care nu sunt adecvate şi eficiente. La nivelul Uniunii Europene, am observat o lipsă profundă de acţiuni. Spre deosebire de alte ţări, Spania nu a trăit din mijloace externe la nivel energetic şi, indiferent ce se va întâmpla, spaniolii nu vor suferi restricţii privind alimentarea cu gaze", a subliniat Teresa Ribera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Spania respinge planul Comisiei Europene de reducere a consumului de gaz şi denunţă pasivitatea UE