Antena Meniu Search
x

Spania spune adio măștii în spațiile publice. Premierul Pedro Sanchez: "Va fi ultimul weekend cu mască afară"

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat vineri încetarea obligativităţii purtării măştii de protecţie - afară - începând de la 26 iunie în întreaga Spanie, o ţară în care situaţia sanitară înregistrează o îmbunătăţire, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 16:05

premierul spaniol Pedro Sanchez
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez - Profimedia Images

”Acest weekend va fi ultimul weekend cu mască afară, pentru că la 26 iunie nu vom mai purta masca în spaţiile publice”, în aer liber, a anunţat Pedro Sanchez, în timpul unei vizite la Barcelona. Această măsură urmează să fie adoptată joia viitoare, în cadrul unei şedinte extraordinare a Consiliului de Miniştri, a precizat el. ”Străzile şi feţele noastre vor reveni la un aspect normal”, şi-a exprimat satisfacţia Sanchez.

Spania urmează astfel exemplul Franţei, care a ridicat joi obligativitatea purtării măştii de protecţie afară, în timp ce Germania se îndreaptă către o ridicare treptată a acestei obligativităţi.

Masca de protecție, obligatorie în Spania din 2020

În Spania, purtarea măştii afară a fost impusă începând de la vârsta de şase ani încă din mai 2020. În aprilie, autorităţile au fost nevoie să dea înpoi, în urma unui val de nemulţumire provocat de un text care impunea obligativitatea purtării măştii de protecţie la plajă.

Spania, care a înregistrat peste 80.000 de morţi din cauza covid-19 şi peste 3,7 milioane de contaminări cu noul coronavirus, este una dintre cele mai afectate de pandemie ţări din Europa. Însă bilanţul zilnic al contaminărilor a scăzut puternic în ultimele săptămâni, în urma unei campanii de vaccinare. Potrivit ultimelor date de la Guvern, 13,6 din cei aproape 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin împotriva Covid-19, reprezentând 28,7% din populaţie, iar 47,1% cu o singură doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Spania spune adio măștii în spațiile publice. Premierul Pedro Sanchez: "Va fi ultimul weekend cu mască afară"