Antena Meniu Search
x

Video Speranţe pentru Ciprian Soare, marinarul român de pe nava capturată de terorişti în Marea Roşie

Speranţe pentru marinarul român aflat pe o nava capturată de terorişti în Marea Roşie. Răpitorii i-au dat voie să coboare de pe vas şi să ia legătura cu familia. Ciprian Soare nu a fost însă eliberat. Împreună cu 25 de ostatici este într-un port din Yemen. Vasul a ajuns în mâinile extremiştilor acum o lună. 

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 22:34

Vezi și

Membrilor echipajului navei comerciale Galaxy Leader, capturată în noiembrie de rebelii Houthi din Yemen, organizaţie susţinută de Iran, li s-a permis un "contact modest" cu familiile, în timp ce diferite ţări fac presiuni pentru eliberarea lor, a declarat săptămâna trecută proprietarul navei.

Nava care transporta maşini, sub pavilion Bahamas, a fost dusă în portul Hodeidah din nordul Yemenului, controlat de rebelii Houthi, după ce a fost abordată pe mare la 19 noiembrie de comandouri ale grupului.

Echipajul navei este format din cetăţeni din Bulgaria, Ucraina, Filipine, Mexic şi România, a precizat Galaxy Maritime. Nava este închiriată de compania japoneză Nippon Yusen.

"Siguranţa şi bunăstarea membrilor echipajului rămân prioritatea atât a proprietarilor, cât şi a managerilor, iar contactul modest care a fost permis cu membrii echipajului şi cu familiile acestora sugerează că navigatorii sunt trataţi atât de bine pe cât se poate aştepta în aceste circumstanţe", a declarat luni, într-un comunicat, proprietarul Galaxy Maritime Ltd, înregistrat în Isle of Man.

"Cei 25 de membri ai echipajului reţinuţi nu au nicio legătură cu situaţia actuală din regiune", a precizat proprietarul. "Nu se poate obţine nimic prin reţinerea lor în continuare", mai spune proprietarul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » Speranţe pentru Ciprian Soare, marinarul român de pe nava capturată de terorişti în Marea Roşie