Antena Meniu Search
x

Spital din SUA asaltat de conspiraţioniştii Covid, care doreau să filmeze că nu e niciun bolnav înăuntru, după ce au văzut parcarea goală

Mai multe persoane care susţineau că nu există Covid au încercat să intre într-un spital din Provo, Utah, pentru a "expune" ceea ce credeau că este o acoperire a coronavirusului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.11.2020, 15:59

Mai multe persoane au luat cu asalt un spital din SUA, dorind să demonstreze că nu există bolnavi de Covid - The Independent
  • Mai multe persoane au încercat să intre în spitalul Covid, să filmeze
  • Autorităţile au făcut apel la calm

Pe fondul infecțiilor în creștere și al internărilor spitalicești Covid-19 în Utah, un grup de persoane a încercat să intre în Unitatea de Terapie Intensivă (UCI) din Spitalul Utah Valley.

Administratorul spitalului, Kyle Hansen: "Teoreticienii conspirației cred că ceea ce li se spune nu este adevărat. Sunt hotărâți să facă înregistrări video, accesând ilegal facilitățile noastre. Unii dintre ei sunt chiar foarte creativi în modul de a obţine acces în spital"

Poliția a declarat că a primit opt ​​rapoarte despre persoane care încearcă să pătrundă ilegal în spital, scrie The Independent.

Infecțiile cu coronavirus au crescut în SUA în ultimele săptămâni, iar Utah a raportat aproximativ 3.000 de cazuri noi pe 18 noiembrie, potrivit cifrelor oficiale.

Datele Departamentului de Sănătate din Utah arată că există 541 de persoane spitalizate cu Covid-19 . Aproape 85 la sută din paturile UCI sunt ocupate.

Persoanele care încercau să intre în spital au publicat pe Facebook fotografii cu parcarea goală a spitalui, precizând că unitatea sanitară este goală şi nu există Covid.

Autorităţile au precizat că toţi pacienţii au fost aduşi cu ambulanţele, deci nu avea cum să fie parcarea plină cu maşini.

"Spitalul este plin cu pacienţi Covid. Pacienți care nu au venit cu maşinile. Pur și simplu oamenii nu înțeleg", a precizat administratorul spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Spital din SUA asaltat de conspiraţioniştii Covid, care doreau să filmeze că nu e niciun bolnav înăuntru, după ce au văzut parcarea goală