Antena Meniu Search
x

Stare de urgenţă în California, din cauza unui incendiu de pădure. Peste 120 de case distruse, zeci de mii de oameni evacuaţi

Stare de urgenţă în California! Un incendiu de pădure deosebit de violent a răpit două vieţi omeneşti şi ameninţă mii de clădiri, într-un oraş din nordul statului american.

Vezi și

Stare de urgenţă în California! Un incendiu de pădure deosebit de violent a răpit două vieţi omeneşti şi ameninţă mii de clădiri, într-un oraş din nordul statului american. Pompierii au fost nevoiţi să întrerupă lupta cu flăcările pentru a ajuta la evacuarea câtorva zeci de mii de oameni, ameninţaţi să ardă de vii. Peste 120 de locuinţe au fost distruse de adevărate tornade de foc.

Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit la un utilaj forestier. S-a extins foarte repede şi a distrus, până acum, 18.000 de hectare de pădure. Un adevărat zid de flăcări a coborât de pe dealurile împădurite spre un oraş cu aproape o sută de mii de locuitori. Oamenii şi-au părăsit în grabă casele.

Doi pompieri şi-au pierdut viaţa în lupta cu flăcările. Colegii lor şi-au întrerupt misiunea ca să evacueze zeci de mii de oameni. O televiziune locală şi-a întrerupt emisia, deoarece toţii angajaţii au trebuit să-i părăsească sediul, ameninţat de flăcări.

În oraş s-au format cel puţin două tornade de flăcări care au doborât şi ars tot ce le-a stat în cale. Autorităţile i-au avertizat pe localnici că incendiul va distruge şi alte locuinţe înainte de a fi controlat. 5000 de clădiri sunt direct ameninţate.

Nu este singurul incendiu din California, produs pe temperaturi care au atins, în ultimele zile, chiar şi 43 de grade Celsius. În sudul statului, nu departe de Los Angeles, flăcările au distrus mai multe locuinţe şi 4600 de hectare de vegetaţie. Aici, focul ar fi pornit de la o mână criminală. Autorităţile au arestat deja un suspect. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Stare de urgenţă în California, din cauza unui incendiu de pădure. Peste 120 de case distruse, zeci de mii de oameni evacuaţi