Antena Meniu Search
x

Statele G7 promit 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după ce Congresul SUA a aprobat ajutorul istoric de 40 de miliarde

Statele membre G7 promit vineri să mobilizeze 19,8 miliarde de dolari (18,7 miliarde de euro) în vederea unei susţineri a finanţelor Ucrainei, devastată din februarie de invazia rusă, anunţă într-o declaraţie comună miniştii Finanţelor din cadrul Grupului Celor Şapte, la finalul unei reuniuni în Germania, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 15:48

președintele Ucrainei Volodimir Zelenski
Statele G7 promit 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după ce Congresul SUA a aprobat ajutorul istoric de 40 de miliarde - Profimedia Images

”În 2022, noi moblizăm 19,8 miliarde de dolari ca ajutor bugetar, inclusiv 9,5 miliarde de dolari reprezentând angajamente recente (...), pentru a ajuta Ucraina să-şi acopere deficitul financiar şi să continue să acorde servicii de bază poporului ucrainean”, anunţă miniştii de Finanţe în această declaraţie comună, potrivit news.ro.

Congresul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul Statelor Unite a aprobat joi un ajutor în valoare de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, transmite Reuters. Legea respectivă, care trecuse în 10 mai de Camera Reprezentanţilor din Congres, i-a fost trimisă preşedintelui Joe Biden pentru promulgare.

Au votat în favoarea celui mai mare pachet de asistenţă militară, economică şi umanitară pentru ucraineni de până acum 86 de senatori americani, iar 11 s-au pronunţat împotrivă. După ce va fi promulgat de preşedinte, textul va ridica totalul asistenţei Statelor Unite pentru Ucraina la peste 50 de miliarde de dolari.

Sunt incluse şase miliarde de dolari pentru asistenţă de securitate - instruire, echipament, armament şi sprijin, 8,7 miliarde pentru refacerea stocurilor de echipament american trimis Ucrainei, 3,9 miliarde pentru operaţiuni ale comandamentului forţelor SUA din Europa, 5 miliarde pentru securitatea alimentară internaţională şi aproape 9 miliarde de dolari pentru un fond de ajutor economic destinat Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Statele G7 promit 20 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după ce Congresul SUA a aprobat ajutorul istoric de 40 de miliarde