Antena Meniu Search
x

Statele Unite şi Coreea de Nord folosesc ameninţarea atomică, însă butonul nuclear nu există

Kim Jong Un l-a avertizat pe Donald Trump că are chiar pe birou un buton nuclear.

Vezi și

Kim Jong Un l-a avertizat pe Donald Trump că are chiar pe birou un buton nuclear. La rândul său, preşedintele american s-a lăudat că are şi el un buton mai mare. În realitatate, lansarea unui atac nuclear se poate face doar printr-un mesaj codat, fără ca cineva să apese pe vreun buton.

Indiferent unde merge, preşedintele american are mereu alături cinci ofiţeri. Aceşti militari transportă valiza neagră de 20 de kilograme. Încă de pe vremea lui John F. Kennedy, misterioasa geantă din piele îl însoţeşte 24 de ore din 24 pe liderul Statelor Unite. 

Lansarea unui atac nuclear este secretă şi complexă. Însă, preşedintele nu ia singur decizia, ci în urma unor consultări cu liderii militari americani. Ordinul trebuie să fie autentic şi văzut la fel, fiindcă este validat de un cod pe care îl are în permanenţă cu el sau aproape de el. 

Valiza de urgenţă conţine obiecte secrete care-i permit liderului de la Casa Albă să autorizeze o lovitură atomică. Aşadar, butonul roşu despre care au vorbit în ultimele zile Donald Trump şi dictatorul din Coreea de Nord lipseşte cu desăvârşire. 

Însă lumea nu este interesată doar de hotărârile politice ale lui Trump, ci şi de alegerile personale. Se pare că preşedintelui SUA îi este teamă să nu fie otrăvit. De aceea mănâncă de la fast-food, scrie autorul cărţii "Foc şi pară: Înăuntrul Casei Albe a lui Trump". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Statele Unite şi Coreea de Nord folosesc ameninţarea atomică, însă butonul nuclear nu există