Antena Meniu Search
x

Statele Unite vor trimite în Polonia alți 3.000 de soldați din Divizia 82 Aeropurtată

Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați suplimentar în Polonia, a declarat vineri seara târziu ministrul polonez al Apărării, confirmând un raport anterior al Reuters, în timp ce Rusia a organizat exerciții militare în Belarus și în Marea Neagră, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 12.02.2022, 18:13

soldați din Divizia 82 Aeropurtată, în timpul parașutării
Statele Unite vor trimite în Polonia alți 3.000 de soldați din Divizia 82 Aeropurtată - Shutterstock (arhivă - 2018)

Trupele suplimentare vor fi trimise în Polonia în zilele următoare, au declarat patru oficiali americani pentru Reuters. Desfășurarea are loc în condițiile în care Washingtonul intensifică avertismentele că Rusia ar putea fi pregătită să invadeze Ucraina. Rusia neagă că plănuiește să invadeze, spunând că își apără propria securitate împotriva agresiunii aliaților din NATO.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a scris pe Twitter, vineri seara târziu, că Polonia este pregătită să primească trupele americane oricând. "Administrația americană va trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia din cauza situației tensionate din Ucraina. Am vorbit astăzi despre această problemă cu (secretarul american al Apărării, Lloyd) Austin. Suntem pregătiți în orice moment să primim soldați americani în Polonia", a spus el.

Soldații americani vor întări forțele din partea de sud-est a Poloniei

Oficialii americani, care au vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, au declarat că desfășurarea de trupe va proveni de la Divizia 82 aeropurtată cu baza la Fort Bragg, în Carolina de Nord, și nu din cadrul forțelor americane din Europa. Aceștia sunt așteptați să ajungă în Polonia până săptămâna viitoare, au precizat aceștia. Unul dintre oficiali a descris-o ca fiind o desfășurare semnificativă. Un alt oficial a declarat că ordinul de desfășurare a fost semnat de Austin la indicația președintelui Joe Biden.

Pe acelaşi subiect

Soldații se adaugă celor 8.500 de soldați aflați deja în stare de alertă pentru a fi pregătiți să se desfășoare în Europa în caz de nevoie și celor aproape 3.000 de soldați americani despre care administrația a declarat la începutul acestei luni că merg în Polonia și România.

Temeri privind o invazie a Rusiei în Ucraina

Rusia a masat deja peste 100.000 de soldați în apropierea Ucrainei, iar săptămâna aceasta a lansat exerciții militare comune în Belarusul vecin și exerciții navale în Marea Neagră.

Deși neagă planurile de a invada Ucraina, Moscova a declarat că ar putea întreprinde acțiuni "tehnico-militare" nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cereri, inclusiv promisiuni din partea NATO de a nu admite niciodată Ucraina și de a retrage forțele din Europa de Est.

Atât Statele Unite, cât și Marea Britanie au avertizat că o invazie ar putea avea loc în câteva zile.

Administrația Biden i-a îndemnat pe cetățenii americani să părăsească acum Ucraina, subliniind că nu va trimite trupe americane în Ucraina pentru a-i ajuta să fugă din țară dacă va avea loc o invazie rusă.

Deși Statele Unite nu au în prezent nicio navă în Marea Neagră, Marina americană a trimis în ultimele săptămâni patru distrugătoare suplimentare în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Statele Unite vor trimite în Polonia alți 3.000 de soldați din Divizia 82 Aeropurtată