Antena Meniu Search
x

România e pregătită să adopte măsuri defensive în criza din Europa de Est. Ministrul Vasile Dîncu, în dialog cu omologul american Lloyd Austin

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut vineri o nouă convorbire prin telefon cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, temele fiind situaţia de securitate de la graniţele Ucrainei şi consolidarea prezenţei SUA pe flancul estic al NATO.

de Redactia Observator

la 12.02.2022, 15:33

- Profimedia

”Discuţiile dintre cei doi înalţi demnitari au avut loc în contextul amplului proces de consultare pe care SUA îl derulează cu România, ca partener strategic important în regiune, precum şi cu alţi aliaţi din cadrul NATO. Temele principale ale convorbirii au vizat ultimele evoluţii complexe ale situaţiei de securitate de la graniţele Ucrainei, respectiv consolidarea prezenţei SUA pe flancul estic al NATO”, precizează MApN.

Dîncu: România, pregătită să adopte măsuri defensive

Cei doi oficiali au abordat extins modalitatea gestionării crizei de securitate actuale, relatează news.ro. Ministrul Dîncu a transmis faptul că România urmăreşte cu îngrijorare evoluţia stării de securitate din regiune şi este pregătită să adopte, alături de aliaţi, cele mai potrivite măsuri defensive, în funcţie de situaţia concretă.

”Secretarul apărării al SUA a subliniat angajamentul ferm şi solidaritatea ţării sale faţă de aliaţii europeni, accentuând faptul că Articolul 5 al NATO este şi va rămâne primordial. În acest context, ministrul român a transmis aprecierea faţă de angajamentul SUA pentru securitatea euro-atlantică, respectiv întărirea posturii de apărare şi descurajare la Marea Neagră, prin dislocarea Batalionului Stryker, respectiv a unor capabilităţi aeriene importante ale SUA în bazele din România. De asemenea, a subliniat importanţa unei abordări coerente, unitare şi rapide în ceea ce priveşte luarea deciziilor la nivel aliat, în perspectiva reuniunii ministeriale NATO planificată pentru 16 - 17 februarie la Bruxelles”, informează MApN.

Șeful NATO, despre cum vom fi protejați de armata Rusiei

Într-un interviu pentru Observator, secretarul general al NATO avertizează că, în Europa, riscul unui conflict rămâne extrem de ridicat. Tocmai de aceea, prezenţa Alianţei Nord Atlantice şi a militarilor străini va fi tot mai mare în următoarea perioadă. Grupuri de luptă permanente se vor instala în România pentru a preveni un eventual atac. Situaţia de securitate din regiune a fost subiectul unei discuţii telefonice între Joe Biden şi liderii transatlantici, inclusiv Klaus Iohannis şi Jens Stoltenberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » România e pregătită să adopte măsuri defensive în criza din Europa de Est. Ministrul Vasile Dîncu, în dialog cu omologul american Lloyd Austin