Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Staţiune montană, rasă de pe faţa pământului în urma incendiilor devastatoare din California. Localnicii au lăsat totul în urmă pentru a se salva

California, sub asediul flăcărilor! Trei incendii mari de vegetație amenință tot mai multe zone din sudul statului. În Oregon și Nevada, 20.000 de persoane au fost deja evacuate, iar o stațiune populară de schi a ars complet. Între timp, un uragan de categoria doi a lovit nordul Mexicului şi a adus rafale puternice de vânt. Vijelia a ajuns aseară şi în Louisiana. 

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 08:46

Cerul Californiei pare desprins dintr-un film apocaliptic. În sud, flăcările au distrus zeci de case, iar mii de oameni au fost forțați să îşi ia cu ei bunurile şi să plece. Aproximativ 40 de case și cabane au ars în Mount Baldy și Wrightwood, iar stațiunea de schi Mountain High a fost ştearsă de pe faţa pământului. 

Pompierii duc o misiune grea. Luptă de zor cu trei incendii masive. Numai unul singur a devastat peste 19.000 de hectare de vegetaţie în doar 48 de ore. Guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgență.

În timp ce sudul Californiei arde, uraganul de categoria doi Francine a lovit nordul Mexicului. Mai multe şcoli au fost imediat închise. Vijelia a lovit aseară și Louisiana. Localnicii şi-au făcut deja provizii. Autorităţile i-au îndemnat pe oameni să nu iasă din case şi să ia toate măsurile care se impun.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Staţiune montană, rasă de pe faţa pământului în urma incendiilor devastatoare din California. Localnicii au lăsat totul în urmă pentru a se salva