Antena Meniu Search
x

Statul Islamic le interzice locuitorilor unui oraş să părăsească localitatea

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a interzis locuitorilor din orașul Moşul, în nordul Irakului, să părăsească urbea fără permisiunea tribunalelor religioase

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a interzis locuitorilor din orașul Moşul, în nordul Irakului, să părăsească urbea fără permisiunea tribunalelor religioase

Un reprezentant al provinciei Ninive, a cărui capitală este orașul Mosul, Ibrahim Mohamed al Bayati, a explicat că de marți ŞI permite ieșirea locuitorilor din oraș doar pentru o perioadă de zece zile. Cei care vor să iasă din oraș, aflat în mâinile jihadiştilor din 10 iunie, trebuie să obțină mai întâi acceptul unei persoane care să garanteze revenirea lor în oraș.

Totodată, locuitorilor li se cere să depună o garanție de circa 10 milioane de dinari irakieni, echivalentul a 8.6000 de dolari, pe care o recuperează doar la revenirea în oraș, conform Agerpres.

Pentru a-și pune planurile în aplicare, jihadiștii și-au înmulțit posturile de control la intrările și ieșirile din oraș, în special pe șoseaua care duce la Kirkuk, oraș situat la circa 150 de kilometri sud. Restricțiile se aplică îndeosebi tinerilor, jihadiștii temându-se că nu cumva aceștia să se înroleze în trupele regulate și în forțele de securitate irakiene, a declarat Al Bayati.

Extremiștii din SI au împiedicat deja sute de studenți și familiile acestora să părăsească orașul, deși au declarat că intenționau să ajungă la Kirkuk pentru că aveau de susținut o sesiune de examene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Statul Islamic le interzice locuitorilor unui oraş să părăsească localitatea