Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Steagul roșu, arborat pe moscheea Jamkaran din Iran: 'Urmează un război sângeros'

Pentru prima dată în istorie, steagul roșul a fost arborat pe moscheea Jamkaran, cea mai mare din Iran, semn că 'urmează un război sângeros'.

de Alin Tarnovschi

la 05.01.2020 , 13:11

Steagul roșu, arborat pe cea mai mare moschee din Iran Steagul roșu a fost arborat pe cea mai mare moschee din Iran în semn de război - defence-point.com

Pentru prima dată în istorie, steagul roșul a fost arborat pe moscheea Jamkaran, cea mai mare din Iran, semn că 'urmează un război sângeros'.

În cultura arabă, arborarea steagului roșu pe cea mai mare moschee din țară reprezintă începutul unui război sângeros, aceasta fiind prima dată în istorie când se întâmplă în Iran.

Semnalul a fost dat la moscheea Jamkaran din orașul Qom, un loc considerat sacru și sfânt încă din Evul Mediu.

Articolul continuă după reclamă

Decizia a fost luată de liderii din Iran ca răspuns la moartea generalului Qasem Soleimani, comandantul forței Quds din cadrul Corpului Gărzii Revoluționare Islamice.

Pe acelaşi subiect

Soleimani a fost ucis, la ordinul președintelui american Donald Trump, pe 3 ianuarie 2020, într-un atac cu dronă, pe aeroportul din Bagdad.

Patru rachete aer-sol au fost lansate din drona MQ-9 Reaper asupra convoiului de mașini în care se afla generalul Soleimani.

Generalul iranian Gholamali Abu Hamzeh a declarat, potrivit agenției de știri Tasnim, că Iranul îi va pedepsi pe americani oriunde s-ar afla la îndemâna Republicii Islamice.

În răspuns, președintele american Donald Trump a declarat că Armata americană a luat în vizor 52 de ținte, dintre care unele de la nivel înalt, și este pregătită să lovească în orice clipă.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Steagul roșu, arborat pe moscheea Jamkaran din Iran: 'Urmează un război sângeros'