Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Strămoşii mei se răsucesc în morminte". Revoltă în Zimbabwe după ce concursul de Miss a fost câştigat de o tânără albă

Controversă în Zimbabwe, unde o femeie albă a câştigat concursul local de frumuseţe şi va reprezenta ţara africană la gala Miss Univers. Este o insultă pentru femeile de culoare, majoritare, au scris mulţi localnici pe reţele de socializare.

de Redactia Observator

la 26.09.2023 , 21:09

Brooke Bruk-Jackson are 21 de ani şi s-a născut la Harare, capitala statului Zimbawe. Este prima câştigătoare a concursului naţional de frumuseţe din ultimii 22 de ani - din 2001 nu a mai fost organizat. Zâmbitoare, abia aşteaptă să îşi reprezinte ţara la Miss Univers.

Brooke Bruk-Jackson, Miss Zimbabwe: Este primul concurs de frumuseţe la care am participat vreodată. Mă simt onorată şi privilegiată să fiu o ambasadoare a ţării noastre. Principalul meu ţel este să slujesc ţara.

Alte persoane au spus că momentul le aminteşte de trecutul colonialist al ţării

Vezi și

Mulţi localnici din Zimbabwe văd nominalizarea ei ca pe o ofensă.

Pe acelaşi subiect

"Strămoşii mei se răsucesc în morminte", a scris o femeie pe platforma de socializare X, fostă Twitter.

"Poate că are buletin de Zimbabwe, dar rezonează vibraţii britanice. Mama şi sora mea nu se regăsesc în ea", a criticat-o altă femeie.

Alte persoane au spus că momentul le aminteşte de trecutul colonialist al ţării. Miss Zimbabwe le-a întors elegant palma criticilor.

Brooke Bruk-Jackson, Miss Zimbabwe: Nu pot să cred că lumea judecă o persoană pe baza culorii pielii ei. Dar asta nu mă defineşte pe mine, nu defineşte pe nimeni. Ţara noastră are o cultură diversă, are persoane de culori diferite.

Tânără are şi susţintători, însă, pe internet. Mulţi au scris că Miss Univers nu a fost concurs de culorea pielii. Persoanele albe reprezintă în prezent cinci la sută din populaţia ţării africane, care a fost colonie britanică în trecut.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » "Strămoşii mei se răsucesc în morminte". Revoltă în Zimbabwe după ce concursul de Miss a fost câştigat de o tânără albă