Antena Meniu Search
x

Video Strângerea de mână care dă fiori. Ce presupune "lumea nouă" pe care o doresc Vladimir Putin și Xi Jinping

Nori negri pe Marea Neagră. Avioane ruseşti de luptă vor patrula deasupra mării, anunţă Putin, care forţează nota în războiul din Ucraina. Preşedintele Rusiei a încheiat vizita în China cu o strângere de mână care dă fiori lumii. S-a înţeles cu Xi Jinping să creeze o lume nouă, în care Moscova şi Beijing vor fi colabora tot mai mult economic şi militar. 

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 22:21

Vezi și

Considerat oaspetele de onoare dintre cei 130 de invitaţi la summitul economic din China, Vladimir Putin şi-a încheiat triumfal vizita de două zile în China, unde a anunțat începutul unei noi lumi. 

  • Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Această iniţiativă este foarte importantă, iniţiativele globale şi orientate spre viitor încearcă să creeze o lume echitabilă multipolară și un sistem de relații. 

Aflată sub sancţiuni internaţionale, Rusia a făcut presiuni pentru creşterea importurilor şi exporturilor din China. În plus, Putin a anunțat că a luat măsuri după ce Ucraina a primit din Occident lansatoare de rachete de ultimă generaţie. 

  • Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Ce o să vă zic acum nu e o amenințare. Ca urmare a dispoziţiilor mele, Forțele Aeriene Ruse, Forțele Militare Spațiale vor începe să patruleze permanent în zona aeriană neutră de deasupra Mării Negre. Aeronavele noastre MIG-31 vor fi echipate cu rachete Kinjal.
Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping

Întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping a avut loc la Beijing, cu ocazia forumului Noului Drum al Mătăsii. Este prima lui vizită de amploare de când a invadat Ucraina.

În timp ce Putin lega noi alianţe în China, ministrul de Externe al Rusiei a stat o oră de vorbă cu preşedintele Coreei de Nord la Phenian. Noua înţelegere militară despre care au discutat i-ar oferi Moscovei armamentul necesar pentru a continua războiul din  Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Strângerea de mână care dă fiori. Ce presupune "lumea nouă" pe care o doresc Vladimir Putin și Xi Jinping