Meniu
Search
x

Video Străzile din Riga, "invadate" de soldați care au tras focuri de armă printre civili. Ministrul Apărării și-a cerut scuze în urma exercițiului

Exerciţiu militar controversat în Letonia. Soldaţii NATO au invadat străzile capitalei Riga şi au tras focuri de arme printre civili.

De Redactia Observator la 14.09.2021, 13:50
Vezi și

Militarii au fost filmaţi în timp ce descărcau armele din dotare pe străzi, la doar câţiva metri de copii. Autorităţiile au precizat că cetăţenii au fost informaţi din timp despre exerciţii, însă nu majoritatea au luat de seamă avertismentul.

Ulterior, Ministrul Apărării şi-a cerut scuze publice după ce soldaţii au invadat centrul oraşului în timpul weekend-ului. Anternamentul face parte dintr-un exerciţiu militar NATO mai amplu cu 9300 de participanţi, început la finalul lunii august şi care se va încheia pe 3 octombrie. 

Exercițiul Namejs 2021 s-au desfășurat în Riga. Localnicii au fost luați prin surprindere de apariția soldaților înarmați, în poziție de luptă. Deși autoritățile susțin că au anunțat populația cu privire la eveniment, cei mai mulți cetățeni au fost luați prin surprindere și păreau cu adevărat speriați și confuzi. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Străzile din Riga, "invadate" de soldați care au tras focuri de armă printre civili. Ministrul Apărării și-a cerut scuze în urma exercițiului