Antena Meniu Search
x

SUA avertizează: "Rusia are 190.000 de soldaţi pe teritoriul şi la graniţa Ucrainei. Cea mai mare mobilizare după Al Doilea Război Mondial"

Numărul total de forţe militare ruse care ameninţă Ucraina se ridică, probabil, la 190.000, a declarat Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, vineri, în cadrul unei reuniuni a OSCE privind criza din Ucraina, conform Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 18.02.2022, 15:44

SUA avertizează: "Rusia are 190.000 de soldaţi pe teritoriul şi la graniţa Ucrainei. Cea mai mare mobilizare după Al Doilea Război Mondial"
- Profimedia

"Conform evaluărilor noastre, Rusia a adunat, probabil, între 169.000 şi 190.000 de trupe militare în interiorul şi la graniţa Ucrainei, în comparaţie cu cei aproximativ 100.000 de soldaţi desfăşuraţi la 30 ianuarie", a afirmat Michael Carpenter în cadrul reuniunii, la care Rusia nu a participat. "Aceasta este cea mai importantă mobilizare militară din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial", a mai precizat el.

Joe Biden a convocat azi o teleconferință cu lohannis, NATO și UE

Președintele american Joe Biden a convocat o teleconferință vineri cu aliații NATO pentru a discuta despre criza din Ucraina, a confirmat un oficial de la Casa Albă, potrivit The Guardian. Preşedintele american va avea o convorbire telefonică cu liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Marii Britanii, Uniunii Europene şi NATO. Un oficial de la Casa Albă a confirmat că președintele american Joe Biden va discuta vineri cu aliații NATO despre criza din Ucraina. ”Președintele va vorbi mâine după-amiază ( n.r. vineri) cu liderii transatlantici în cadrul unei teleconferințe despre acumularea de trupe militare de către Rusia la granița cu Ucraina și eforturile noastre continue de a urmări diplomația și detensionarea.”

Secretarul de stat american Anthony Blinken urmează să se întâlnească cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov săptămâna viitoare, după ce Blinken a avertizat că situaţia din Ucraina „periclitează viaţa şi siguranţa a milioane de oameni”.  Departamentul de Stat al SUA a precizat joi seară că Blinken a acceptat invitaţia lui Lavrov cu promisiunea că nu va exista o invazie a Ucrainei. Această acţiune oferă speranţa că există posibilitatea unei căi diplomatice, deşi avertismentele SUA cu privire la o invazie iminentă sunt tot mai puternice.

Pe acelaşi subiect

Bombardamente în Ucraina. Armata ucraineană acuză 60 de încălcări ale armistiţiului

S-au înteţit bombardamentele, ieri, în regiunile separatiste din Ucraina. Unul dintre obuze a lovit chiar o grădiniţă. Autorităţile ucrainene spun că vinovaţi sunt separatiştii. SUA se tem că astfel de incidente vor fi utilizate de Rusia ca pretext pentru a începe invazia. Între timp, Moscova cere nu doar ca Ucraina să nu intre în NATO, dar şi ca trupele aliaţilor să plece din estul Europei, inclusiv din România. În caz contrar, ameninţă cu acţiuni militare.

La rândul lor, rebelii din estul Ucrainei au acuzat forţele guvernamentale că au lansat tiruri de artilerie şi mortiere în trei incidente, vineri, a relatat Interfax, citată de Reuters. Unul din cele trei bombardamente semnalate a vizat satul Petrivske din regiunea Doneţk, la ora 05:30 locală (03:30 GMT), iar celelalte două au avut loc în regiunea Lugansk. Potrivit armatei ucrainene, separatiştii au deschis focul asupra a peste 10 aşezări, folosind artilerie grea, mortiere şi un tanc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SUA avertizează: "Rusia are 190.000 de soldaţi pe teritoriul şi la graniţa Ucrainei. Cea mai mare mobilizare după Al Doilea Război Mondial"