Antena Meniu Search
x

SUA le-au sancționat pe fiicele lui Putin.”Am blocat complet mai mult de două treimi din sectorul bancar rus”

SUA au luat măsuri suplimentare pentru a crește presiunea economică asupra Rusiei și asupra președintelui Vladimir Putin în urma scenelor descoperite la Bucha. Casa Albă a anunțat miercuri noi sancțiuni asupra unor banci ruse, precum și asupra unor persoane, inclusiv fiicele adulte ale lui Putin. Nu au scăpat nici soția și fiica ministrului rus de Externe. Război Rusia - Ucraina, ziua 42 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 18:30

SUA le-au sancționat pe fiicele lui Putin.”Am blocat complet mai mult de două treimi din sectorul bancar rus”
SUA le-au sancționat pe fiicele lui Putin.”Am blocat complet mai mult de două treimi din sectorul bancar rus” - Getty Images

„Astăzi intensificăm dramatic șocul financiar blocând total cea mai mare instituție financiară a Rusiei, Sberbank și cea mai mare bancă privată, Alfa Bank”, a declarat un oficial al administrației Biden, citat de CNN. ”Sberbank deține aproape o treime din totalul activelor din sectorul bancar al Rusiei”, a menționat oficialul, adăugând că SUA au blocat complet acum „mai mult de două treimi din sectorul bancar rus”.

„În aliniere cu G7 și UE, anunțăm interzicerea investițiilor noi în Rusia” a anunțat un al doilea oficial. Acest lucru va fi implementat printr-un ordin executiv semnat de președintele american Joe Biden.

Noile sancțiuni vizează și un alt rând de membri ai elitelor ruse, precum și pe familiile acestora. Sunt sancționate astfel fiicele adulte ale lui Putin, Mariya Putina și Katerina Tikhonova, soția și fiica ministrului de externe Serghei Lavrov și membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, inclusiv fostul președinte și premier, Dmitri Medvedev și actualul premier Mihail Mișustin. SUA au sancționat deja peste 140 de oligarhi și membri ai familiilor acestora și peste 400 de oficiali guvernamentali ruși, a spus oficialul american.

Statele Unite vor aplica alte sancțiuni companiilor importante de stat din Rusia. Acestea vor fi anunțate joi de Departamentu Trezoreriei. Oficialul a mai confirmat că Trezoreria SUA a respins marți o plată a datoriilor rusești cu dolari deținuți în băncile americane.

„Se estimează că PIB-ul Rusiei va scădea cu două cifre în acest an...Numai șocul economic din acest an estimat de FMI este așteptat să distrugă ultimii 15 ani de câștiguri economice”, a spus oficialul. Întrebat cu privire la eficacitatea sancțiunilor în a pune capăt războiului, oficialul a spus că Putin va trebui, în cele din urmă, să dea socoteală poporul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA le-au sancționat pe fiicele lui Putin.”Am blocat complet mai mult de două treimi din sectorul bancar rus”