Antena Meniu Search
x

Succes romanesc la Salonul de Carte de la Paris

27 de scriitori, care au cunoscut deja succesul aici, in tara, au reusit sa-i convinga pe francezi ca literatura romana merita cumparata. Deja cartile lor se gasesc in librarii.

Vezi și

Romania este anul acesta invitat special al Salonului de Carte de la Paris. Standul se intinde pe 400 de metri, iar francezii ne-au pus primii pe afis.

Magazinul literar are pe prima pagina a Salonului de Carte de la Paris literatura romaneasca. Este foarte important ca scriitorii romani sunt reprezentati atat de bine.

Autorii ca Bogdan Teodorescu, Ana Blandiana, Mircea Dinescu au sansa sa urce in topul vanzarilor din Franta, asa cum s-a intamplat cu Eugen Ionesco. Romanul lui Bogdan Teodorescu, "Baieti aproape buni", a prins deja la public. Jurnalistul a primit o oferta de nerefuzat din partea unei edituri franceze.

Cei aproape 200.000 de vizitatori care au trecut pana acum prin fata standului Romaniei au avut ocazia sa rasfoiasca peste 600 de carti traduse in limba franceza. Printre ei, presedintele Frantei dar si istoricul Adrian Cioroianu.

Salonul international de la Paris isi va inchide portile maine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Succes romanesc la Salonul de Carte de la Paris