Antena Meniu Search
x

Summit-ul G20 din Argentina, sub semnul controverselor

Cele mai bogate ţări de pe planetă participă la un summit crucial: reuniunea G20. Întâlnirea este marcată de noul conflict ruso-ucrainean, de războiul comercial dintre Statele Unite şi China, dar şi de uciderea jurnalistului saudit. Evenimentul are loc în Argentina.

Vezi și

Cele mai bogate ţări de pe planetă participă la un summit crucial: reuniunea G20. Întâlnirea este marcată de noul conflict ruso-ucrainean, de războiul comercial dintre Statele Unite şi China, dar şi de uciderea jurnalistului saudit. Evenimentul are loc în Argentina, ţară care se confruntă cu o severă criză financiară. Cancelarul german, Angela Merkel, a ajuns cu mari emoţii la eveniment. Avionul în care se afla a aterizat de urgenţă.

Angela Merkel a ratat debutul summit-ului şi tradiţionala „fotografie de familie". Avionul cu care trebuia să ajungă în Argentina efectuat o aterizare de urgență la Köln, din cauza unei defecţiuni grave. Armata germană a îndepărtat, însă, orice ipoteză criminală. 

În faţa camerelor de filmat, liderii G20 au afişat zâmbete largi. În spatele uşilor închise există, însă, multe dezacorduri. 

Un moment-cheie în politica mondială, întâlnirea G20 a stat sub semnul unor schimbări de ultim moment. Donald Trump a anulat întâlnirea între patru ochi cu Vladimir Putin. Motivul? Noul conflict cu Ucraina. Reuniunea G20 este dominată de dueluri bilaterale cu rezultate imprevizibile. Subiectul principal ar trebui să fie banii. Însă moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi a transformat summit-ul într-un test diplomatic pentru Arabia Saudită.

Regatul este reprezentat de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat de implicare în asasinatul de luna trecută.

Confruntată cu grave probleme economice, Argentina a cheltuit peste 40 de milioane de dolari doar pentru măsurile de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Summit-ul G20 din Argentina, sub semnul controverselor