Antena Meniu Search
x

Video "Sunt mână în mână toți!" Furatul mașinilor, aproape de a deveni un fenomen în Grecia. Mărturiile românilor prădați de hoți

Mare atenţie dacă plecaţi în concediu în Grecia. Hoţii de maşini nu au vacanţă, ba chiar sunt mai activi ca oricând. Tot mai mulți români se plâng că le-au dispărut autoturismele din faţa hotelurilor sau din parcări private. Pericolul este mai mare în zona continentală decât în insule. Cele mai multe maşini sunt folosite pentru traficul de migranţi şi abandonate apoi, arse sau distruse, la frontiere. Specialiştii spun că ne putem apăra de infractori cu un antifurt de nici 200 de lei.  

de Redactia Observator

la 14.08.2022, 19:36

Vezi și

Dacă până acum Bulgaria era considerată teritoriu al hoţilor de maşini, acum pericolul s-a mutat în Grecia. Mulţi români au trăit pe pielea lor experienţa de a se trezi fără maşină în concediu. Iulian trăieşte în Germania dar are o casă de vacanţă în Grecia. Spune că i-a dispărut autoturismul din faţa proprietăţii private din Nea Kallikrateia, o localitate de lângă Salonic. Şi Alexandra a fost victima hoţilor. 

Alexandra, româncă stabilită în Grecia: Mașina a fost furată din curte, de la soacra mea. În aceeași noapte au fost furate încă trei mașini. Și în urmă cu o săptămână iar s-a întâmplat, la cunoscuți. Mașini furate din curte care au fost găsite arse...

Mașini furate în Grecia. Atena, Salonic sau Halkidiki sunt zonele în care bântuie infractorii

Şi când nu pleacă cu maşina, pleacă totuşi cu ce găsesc în ea.

Pe acelaşi subiect

Turist în Grecia: Am parcat mașina. Greșeala noastră a fost că eram cu prietena și și-a lăsat geanta în mașină și atunci cred că cineva a văzut. Au spart geamul din spate, au luat de acolo geanta cu acte, cu bani.

Uneori proprietarii și-au găsit mașinile abandonate la graniță, de obicei distruse. 

Alexandra, româncă stabilită în Grecia: Sunt mână în mână toți! De obicei aceste mașini sunt folosite la lucruri ilegale. Trafic de migranți, trafic de droguri... Și apoi le dau foc.

Ce putem face totuşi dacă am avut un asemenea ghinion?

Răzvan Pascu, consultant în turism: Am mai auzit de astfel de cazuri inclusiv în Muntenegru sau în Albania și atunci cred că trebuie să fim puțin mai precauți... Aș zice să nu plecăm la drum fără asigurare... În cazul în care nu mai găsim mașina ne adresăm poliției din localitatea respectivă, sunăm la 119 și încercăm să intrăm în legătură cu autoritățile.

În general hoţii ţintesc mașinile smart, care permit accesul prin telefonul mobil sau prin sistemul keyless. Tehnologia le deschide practic uşa infractorilor care falsifică semnalul cheii. Tocmai de aceea specialiștii ne recomandă să dezactivăm acest sistem după parcarea autoturismului.

Autotursmele ar trebui parcate într-un spațiu păzit şi cât mai luminat

De asemenea, dispozitivele GPS ne pot alerta direct pe telefon în momentul în care mașina se mișcă. Pentru cei care nu sunt dispuși să investească atât de mult, există o soluţie veche, dar eficientă

Mihai Beldie, vlogger auto: Cel mai tare element pe care poți să îl faci, din punctul meu de vedere, e să achiziționezi un blocator de volan. De o culoare roșie sau galbenă, să se vadă foarte tare. Să îi atragă atenția și să îi spună ok, dacă vreau să iau mașina asta o să fie situația complicată. 

Un antifurt de volan costă între 150 și 200 de lei. În fiecare an, polițiștii greci înregistrează aproape 700.000 de furturi auto. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » "Sunt mână în mână toți!" Furatul mașinilor, aproape de a deveni un fenomen în Grecia. Mărturiile românilor prădați de hoți