Antena Meniu Search
x

Video Aterizare de infarct în Skiathos: "Mi-a părut rău că n-am fost şi eu acolo"

O filmare cu un avion de pasageri care trece la doar câţiva metri pe deasupra turiştilor pe o plajă din Grecia face înconjurul internetului. Imaginile au fost surprinse pe insula Skiathos, într-o zonă unde oamenii de rând dar şi pasionaţii de aviaţie se adună pentru a vedea de aproape cum aterizează avioanele. 

de Redactia Observator

la 11.08.2022, 22:40

Vezi și

Este momentul spectaculos în care un avion lung de 44 de metri şi cu o greutate de aproximativ 80 de tone zboară la doar câţiva metri deasupra turiştilor adunaţi la capătul pistei. 

Aterizare de infarct în Skiathos

Filmarea a strâns aproape un milion de vizualizări pe internet în câteva zile, iar mulţi cred că pilotul dus aeronava mult prea aproape de sol. Am arătat şi noi imaginile unui specialist. Cezar Osiceanu are la activ peste 16.000 de ore de zbor, acumulate în 40 de ani de pilotaj. 

Cezar Osiceanu, pilot: Ar fi trebuit să menţină o pantă de 3 grade, în ultima parte a aterizării, pare a avea o înălţime mai mică decât cea minimă de trecere a pragului pistei. Acum trebuie să ţineţi cont şi de următorul lucru: este foarte cald, curenţii marini în zonă diversele termice care apar. Toate sunt argumente de care pilotul trebuie să ţină cont. Avion mare, greutate mare, viteză mare, vânt aproape de loc. Şi atunci pilotul îşi ia această măsură. Coboară o idee sub înălţimea respectivă. Nu pare a fi o aterizare foarte periculoasă din punct de vedere al zborului. 

Pe acelaşi subiect

Aeroportul din Skiathos este celebru pentru pista extrem de scurtă şi curenţii puternici de aer, care fac aterizarea dificilă. Dar este şi destinaţia preferată a turiştilor şi a pasionaţilor de aviaţie. Printre ei este şi Florin Nino, un român stabilit deja de 7 ani în Grecia. Are zeci de mii de urmăritori pe Youtube şi Instagram, acolo unde postează cele mai spectaculoase aterizări. 

Nino Florin, vlogger: Prima reacţie... mi-a părut rău că n-am fost şi eu acolo. Am mai avut cazuri de genul. Spre exemplu, anul trecut a fost un avion de la British care tot la fel a aterizat foarte jos, dar nu ca acesta. Locul respectiv este al doilea loc din lume după cel din Saint Martin pentru cele mai faimoase aterizări. 

Cezar Osăceanu, pilot: Trebuie să înţelegem că e interesant să asişti la o aterizare atât de aproape dar efectul pe care îl are asupra organismului uman suflul motoarelor este greu de comparat şi produce foarte multe accidente. Numai când îl simţi pe pielea ta, când te dă de-a dura zeci de metri, când îţi trimite toate pietrele în cap şi aşa mai departe atunci înţelegi că nu ai voie să stai acolo. 

Acum câteva săptămâni, o turistă care încerca să filmeze o decolare a fost aruncată în mare de suflul motoarelor. Iar luna trecută, o femeie în vârstă de 61 de ani s-a lovit la cap după ce s-a urcat pe o terasă pentru a filma acelaşi lucru, relatează presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Aterizare de infarct în Skiathos: "Mi-a părut rău că n-am fost şi eu acolo"