Antena Meniu Search
x

Video "Sunt oripilată!" Trendul periculos care creează haos pe străzile din Chicago. Sute de adolescenţi au distrus tot ce le-a ieşit în cale

Haos la Chicago, unde sute de adolescenţi i-au terorizat pe locuitorii metropolei. Au distrus tot ce le-a ieşit în cale, dar s-au bătut şi între ei, iar doi tineri au ajuns împuşcaţi la spital. Dezlănţuirea de violenţă pare să fie metoda prin care adolescenţii evadează din lumea social-media. Îşi dau întâlnire în oraş pe reţelele sociale, iar poliţia este neputicioasă în faţa acestei mişcări. 

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 21:30

Vezi și

Maşini distruse, magazine vandalizate, tineri care se aleargă şi se bat. Localnicii din centrul metropolei Chicago se baricadează în case şi filmează asaltul adolescenţilor. În timpul violenţelor din weekend, un băiat de 16 ani a fost împuşcat în mână, iar altul, de 17 ani, în picior. Deocamdată nu ştie cine a tras în ei. Cert este că şase copii au fost arestaţi. Unul dintre ei avea o armă de foc ascunsă în hanorac. 

Activist: Sunt oameni atacaţi. Sunt oameni care sar pe maşini. Este o nebunie. Trebuie să fie mai mult respect pentru Poliţie, mai multă lege şi ordine. Acestor punkeri pur şi simplu nu le pasă, pot să facă tot ce vor ei.

Adolescenţii dezlănţuie violenţa periodic, din 2019 încoace

Adolescenţii dezlănţuie violenţa periodic, din 2019 încoace, în centrul oraşului Chiago. În zonă a fost decretată stare de asediu anul trecut, când un băiat de 16 ani a murit în timpul unui întâlniri de felul acesta. De atunci, tinerii sub 18 ani nu mai au voie, teoretic, în zona centrală. Poliţiştii nu le pot interzice, însă, accesul. Dar nu totul ţine de ofiţeri. 

Locuitoare din Chicago: Sunt oripilată de ce am văzut. Sunt din Chicago şi înţeleg că se distrează copiii. Dar este pur şi simplu un parenting greşit. Trebuie să fim părinţi mai buni. Copiii noştri nu ar trebui să fie aici. Unde le sunt părinţii? 

Primăriţa din Chicago le-a transmis tinerilor că le-a făcut locuri speciale unde să se distreze, nu trebuie să urmeze calea vandalismului ca să se simtă bine. Este la finalul mandatului, însă. Iar primarul care îşi va prelua funcţia spune că, aceşti tineri, lipsiţi de oportunităţi, nu ar trebui demonizaţi. Opt din 10 tineri din Chicago se confruntă cu violenţa armată. Rasismul şi discriminarea sunt o problemă pentru şapte din 10, iar o proporţie asemănătoare se plânge de sărăcie şi de faptul că părinţii nu îi susţin să termine studiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "Sunt oripilată!" Trendul periculos care creează haos pe străzile din Chicago. Sute de adolescenţi au distrus tot ce le-a ieşit în cale