Antena Meniu Search
x

Surse ONU: Rusia a comandat sute de drone și rachete din Iran, după ce ar fi rămas fără armament și muniții

Rusia a comandat sute de drone şi rachete balistice din Iran, potrivit unei surse diplomatice de la Naţiunile Unite, transmite miercuri DPA, conform Agerpres. Decizia Moscovei ar fi motivată de lipsa acută de armament şi muniţii.

de Redactia Observator

la 07.12.2022, 11:08

Surse ONU: Rusia a comandat sute de drone și rachete din Iran, după ce ar fi rămas fără armament și muniții - Arhivă

Decizia Moscovei ar fi motivată de lipsa acută de armament şi muniţii.

''Ştim că Iranul intenţionează să-şi sporească, în cantităţi semnificative, livrările de vehicule aeriene fără pilot şi de rachete către Rusia. Nu cred că transporturile au fost deja încărcate, dar în mod clar ele au fost comandate'', a declarat sursa, sub rezerva anonimatului.

Rusia a folosit deja în Ucraina drone Shahed-136, produse în Iran, dar a negat că ar fi folosit aşa-numite drone kamikaze, deşi în noiembrie Teheranul a recunoscut că a furnizat drone Rusiei.

O rezoluţie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU după încheierea acordului nuclear din 2015 cu Iranul îi interzice Teheranului asemenea acorduri privind armele. În luna octombrie, Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Germania au cerut o anchetă a Organizației Națiunilor Unite asupra atacurilor în care au fost folosite arme iraniene în Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Ucraina a avertizat Iranul în legătură cu ''consecinţele'' livrărilor sale de arme către Rusia

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a avertizat marţi Iranul în legătură cu ''consecinţele'' livrărilor sale de arme către Rusia, potrivit agenţiei de presă Ukrinform, citată de Xinhua.

''Semnalul nostru către ei (partea iraniană) a fost foarte clar. În primul rând, fie vă opriţi, fie vă veţi confrunta cu o serie dintre cele mai grave consecinţe. În al doilea rând, indiferent ce beneficii aveţi de pe urma cooperării cu Rusia prin furnizarea de drone sau alte arme, pentru voi consecinţele negative vor depăşi orice beneficii'', a spus Kuleba într-un briefing online. Kievul urmăreşte atent ''fiecare pas'' al Iranului în chestiunea cooperării tehnico-militare cu Rusia, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Surse ONU: Rusia a comandat sute de drone și rachete din Iran, după ce ar fi rămas fără armament și muniții