Antena Meniu Search
x

Taba, o destinație fascinantă. Egiptul atrage turiștii, în primul rând, datorită istoriei sale milenare

Dacă aţi vizitat Egiptul de mai multe ori, aţi văzut toate templele, piramidele şi muzeele celebre, iar acum vă doriţi doar un concediu liniştit.

Vezi și

Dacă aţi vizitat Egiptul de mai multe ori, aţi văzut toate templele, piramidele şi muzeele celebre, iar acum vă doriţi doar un concediu liniştit, există o staţiune care vă satiface această dorinţă!

Taba este un orăşel relativ nou, comparativ cu istoria de milenii a Egiptului. A fost ridicat abia în anul 1892 şi - vreme de secole - a fost considerat doar un loc strategic, pentru că este mărginit de graniţele a trei ţări: Emiratele Arabe, Iordania şi Israelul. 

De altfel, Taba este ultimul loc recuperat de egipteni de la israelieni în anul 1989, după foarte multe negocieri. Şi, pentru că oamenii de afaceri din Israel deja ridicaseră acolo un hotel superb, oraşul a fost transformat în staţiune şi a devenit un loc preferat pentru relaxare. 

Are două golfuri, câteva lacuri, dar şi o insulă, pe care tronează castelul lui Saladin, ridicat pentru a proteja Egiptul de atacurile cruciaţilor. Joe este sirian, însă, de 13 ani, are unul dintre numeroasele magazine cu suveniruri din Taba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Taba, o destinație fascinantă. Egiptul atrage turiștii, în primul rând, datorită istoriei sale milenare