Antena Meniu Search
x

Talibanii au decis să "decapiteze" manechinele din magazine pentru a nu fi transformate în idoli

Ministerul pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor le-a cerut afganilor să decapiteze manechinele din vitrinele magazinelor pentru a nu fi transformate în idoli.

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 09:31

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Talibanii au ordonat “decapitarea” manechinelor din magazine pentru a nu fi transformate în idoli, concept interzis prin legea Sharia, scrie Business Insider.

Vânzătorilor din provincial Herat li s-a cerut să îndepărteze capetele manechinelor feminine din vitrine. Cei care ignore ordinal vor fi supuși unor pedepse dure, au avertizat autoritățile locale. 

 Oficialii guvernului Taliban consider că oamenii venerau manechinele precum idolii, iar Coranul consideră acest concept drep un păcat capital. Doar privind  faţa unui manechin-femeie, din plastic, este împotriva legii Sharia, conform talibanilor. Un ordin inițial prevedea eliminarea complete a manechinelor din vitrine, însă s-a ajuns la un compromis. 

De asemenea, începând din această săptămână, șoferilor de taxi li s-a interzis să mai accepte, în curse pe distanțe lungi, femei neînsoțite de un bărbat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Talibanii au decis să "decapiteze" manechinele din magazine pentru a nu fi transformate în idoli