Antena Meniu Search
x

Un tânăr a furat un TIR şi a distrus intenţionat 7 maşini, în Germania

Un tânăr sirian a furat un TIR şi a distrus intenţionat 7 maşini, într-un oraş din Germania. 9 persoane au fost rănite în incident. Poliţiştii iau în calcul inclusiv varianta unui atac terorist.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.10.2019, 13:06

Maşinile lovite de un TIR furat de un sirian, în Germania
Un sirian a furat un TIR în Germania şi a lovit intenţionat 7 maşini - Reuters

Un tânăr sirian a furat un TIR şi a distrus intenţionat 7 maşini, într-un oraş din Germania. 9 persoane au fost rănite în incident. Poliţiştii iau în calcul inclusiv varianta unui atac terorist.

Incidentul s-a produs luni după-amiază, în oraşul Limburg, din Germania. TIR-ul a intrat într-o intersecţie şi a izbit 7 maşini.

A strigat "Allah" la arestare

La volan era un sirian de 32 de ani. Tânărul a furat TIR-ul şi e suspectat că a lovit intenţionat maşinile.

Nouă persoane au fost rănite, dintre care 7 au avut nevoie de spitalizare. Individul, şi el rănit, a fost arestat de poliţiştii germani.

Anchetatorii iau în calcul varianta unui atac terorist, însă spun că nu au informaţii că tânărul ar avea legături cu o celulă islamistă.

El ar fi strigat "Allah" la momentul arestării şi ar fi opus rezistenţă cu înverşunare, spun martorii.

Chiar în momentul incidentului, în zonă se afla un grup de recruţi ai poliţiei federale germane. Unii dintre ei făceau antrenamente, iar alţii erau într-o maşină, care, se pare, a fost, de asemenea, lovită de TIR-ul furat. Ei l-au imobilizat pe sirian.

A furat TIR-ul la semafor

Tânărul a furat TIR-ul dintr-o zonă apropiată de locul impactului pe care l-a provocat. Conform Die Welt, el a pândit la semafor şi l-a atacat pe adevăratul şofer al maşinii. În timp ce TIR-ul era la semafor, pe roşu, sirianul a deschis uşa cabinii şi l-a dat jos pe şofer.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Bild, individul a mai avut în acea zi şi alte tentative de a fura maşini, care au eşuat.

Cine este tânărul

Conform Der Spiegel, sirianul este în Germania din 2015, dar, de la 1 octombrie, permisul de şedere în această ţară nu mai era valabil.

Individul e cunoscut de poliţie pentru alte incidente violente. În august, el a fost acuzat de molestarea unei adolescente de 16 ani.

De asemenea, el a fost acuzat de alte acte violente, posesiune de droguri, furt, dar nu era cunoscut ca extremist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un tânăr a furat un TIR şi a distrus intenţionat 7 maşini, în Germania